Valoesitys, taikuutta ja designiä – Pirkkala täyttyy viikonloppuna jouluisesta tekemisestä ja myyjäisistä, tässä neljä tärppiä

Pirkkalainen kokosi joulunavausviikonlopun menovinkit.

JOULUPUKKI kunnioitti läsnäolollaan Pirkkalan joulunavaustapahtumaa Suupantorilla vuonna 2021. Kuva: Heidi Möttönen

PIRKKALAN perinteistä joulunavausta vietetään viikonloppuna monipuolisen ohjelman merkeissä. Kunnan järjestämän joulunavaustapahtuman ja myyjäisten lisäksi luvassa on tekemistä myös Rantaniityssä ja kirkossa.

1. MUSIIKKIA JA TAIKAA TORILLA

Lauantaina Suupantorilla iloitaan joulutapahtumassa. Torin uudella lavalla järjestetään ohjelmaa iltapäivällä ja alkuillasta.

Lavalla esiintyvät pitkäikäinen lastenmusiikkiyhtye Orffit ja taikatemppuja osaava joulupukki Taikapukki.

Valotaideryhmä Belenos Group of Arts tarjoilee puolestaan yleisölle valoesityksen. Helsinkiläinen ammattitason ryhmä on esiintynyt jo kymmenisen vuoden ajan.

Pirkkalan kunnan joulutapahtuma Suupantorilla la 26.11. klo 16–18.

2. MYYJÄISET VAPAA-AIKAKESKUKSELLA

Joulutapahtumaa seuraavana päivänä sunnuntaina on hyvä mahdollisuus aloittaa joululahjojen etsintä, kun vapaa-aikakeskuksella pidetään perinteiset joulumyyjäiset.

Joulumyyjäiset Pirkkalan vapaa-aikakeskuksella (Urheilutie 10) su 27.11. klo 13–17.

3. DESIGNIÄ RANTANIITYSSÄ

Jos pukinkonttiin haluaa sujauttaa suomalaista designiä, kannattaa viikonloppuna suunnata Rantaniittyyn. Kahvila Seelassa vietetään koko viikonlopun ajan suomalaisen designin myyntitapahtumaa.

”Suurin osa tuotteista tulee pieniltä yrityksiltä. Vain Nouki edustaa teollista tuotantoa”, kertoo järjestäjiin kuuluva pirkkalainen laukkusuunnittelija Birgit Pyykkö tapahtuman tiedotteessa.

Designpopparit-tapahtuman pop up -myymälä rakennetaan kahvila Seelan yläkertaan nyt jo toista kertaa. Myytävien tuotteiden materiaaleina ovat esimerkiksi villa, silkki, hopea, savi ja nahka.

Designpopparit joulumielellä -myyntitapahtuma kahvila Seelassa (Saveenraitti 15) la 26.11. klo 1218 ja su 27.11. klo 1216.

4. JOULUHERKKUJA KIRKOSSA

Evankeliumin tarinassa Jeesus kaatoi rahanvaihtajien pöytiä pyhäkössä. Rauhallisempaa menoa lienee luvassa sunnuntaina, kun Pirkkalan kirkossa pidetään ”joulubasaari” eli myyjäiset lähetystyön hyväksi.

Myyjäiset alkavat sunnuntaina messun jälkeen. Kaupan on monenlaista jouluherkkua, käsityötä sekä adventti- ja vuosikalenteria.

Iltapäivällä lapset pääsevät laulamaan Nonni-aasin kauneimpia joululauluja.

Joulubasaari: lähetyksen joulumyyjäiset Pirkkalan kirkossa (Arokuja 8) su 27.11. messun jälkeen n. klo 11.15–12.30. Nonni-aasin joululaulut klo 15.