Jokerit ja Blue Fox kaatuivat: ”Meillä oli nopeutta enemmän”, totesi koutsi

Pirkkain naisilla hyvä viikko salibandykaukalossa, sarjasijoitus F-liigan B-lohkossa nyt viides.

PIRKKAIN Kalpana Tarvainen (oik.) jätti Jokeri-pelaajan taakseen Helsingissä pelatussa salibandyn F-liigan B-lohkon ottelussa. Kuva: Juhani Järvenpää

PIRKAT voitti viime viikolla kaksi ottelua naisten salibandyn F-liigan B-lohkossa, kun ensin tiistaina Jokerit kaatui Helsingissä 10-4 ja lauantaina Blue Fox Pirkkalassa 6-5.

Viikko olisi ollut täydellinen, jos joukkue olisi sunnuntaina edennyt Suomen cupissa välieriin.
SB-Pro oli kuitenkin parempi maalein 5-3.

Joukkueen valmennustiimiin kuuluvan entisen huippuhiihtäjän Jari Isometsän Aada-tytär teki A-lohkossa viidentenä oleville vieraille kaksi maalia.

”Pelasimme myös Prota vastaan aivan tasapäisesti. Heillä oli siinä kaikki paineet, meille voitto olisi ollut iso plus”, sanoi valmentaja Timo Tukiainen.

Ykkösketju teki Jokereita vastaan peräti seitsemän maalia. Aiemmissa 10 ottelussa vain yhden maalin tehnyt Kalpana Tarvainen teki neljä ja oli saldolla 4+2=6 joukkueen tehokkain.

Blue Foxia vastaan 1-ketju teki neljä maalia, Pinja Myllymäen saldo oli 2+2=4. Tarvainen ja Henriikka Järvi tekivät yhden maalin.

Voitto Jokereista katkaisi peräti viiden ottelun pituisen tappioputken.

Pirkat on sarjassa viidentenä. Se on koonnut 12 ottelustaan 17 pistettä.

”Vaikka Jokerit oli silloin sarjassa toisena, niin sen pelitapa sopi meille. Se on melko iäkäs joukkue ja meillä oli nopeutta enemmän. Pääsimme tekopaikkoihin melko usein ja uudelleen yhteen koottu ykkösketju oli tehokas. Itseluottamus nousi voitosta selvästi”, Tukiainen korosti.

Cupin ottelu oli siis kolmas kuudessa päivässä. Pirkkain maalintekijät olivat Fiina Ruusiala (1-0), Henriikka Järvi (2-2) ja Sonja Korhonen (3-4).

Joukkueen seuraava ottelu pelataan Jyväskylässä ensi lauantaina.