Seurakuntavaalien äänestysprosentti laski edelleen niin Pirkkalassa kuin valtakunnallisestikin – Tampereen prosenttiosuus jää kauas Pirkkalan lukemista

Kiinnostus seurakuntavaaleihin vähenee yhä vain.

SEURAKUNTAVAALIEN ääniä laskettiin sunnuntaina Pirkkalan kirkossa. Kuva: Hanna-Mari Kamppikoski

PIRKKALALAISTEN kiinnostus seurakuntavaaleihin on edelleen vähenemään päin, mutta silti yhä korkeampaa kuin maassa keskimäärin.

Pirkkalan seurakunnassa äänestysprosentti oli 16,5, kun vielä viime vaaleissa neljä vuotta sitten se oli 19,4 prosenttia. Tänä vuonna ääniä annettiin Pirkkalan seurakunnassa yhteensä 1 806, joista ennakkoääniä oli 1 103.

Seurakuntavaalien virallinen vaalipäivä oli eilen sunnuntaina.

VALTAKUNNALLISEEN äänestysprosenttiin verrattuna Pirkkalan seurakunnan jäsenten äänestysaktiivisuutta voi pitää hyvänä. Valtakunnallisesti äänestysprosentti oli 12,7 prosenttia siinä vaiheessa, kun tiedot oli saatu lähes kaikista seurakunnista. Viime vaaleissa koko maan äänestysprosentti oli 14,3.

Tampereen seurakuntien äänestysprosentti jää Pirkkalan ja valtakunnan tulosta matalammaksi. Tampereella äänestysprosentiksi tuli alustavien tietojen mukaan 8,6 prosenttia, mikä on noin puoli prosenttiyksikköä vähemmän kuin edellisvaaleissa.

Juttua korjattu 22.11. klo 9.12: Korjattu Pirkkalan seurakunnan äänestysprosentiksi 16,5 prosenttia seurakunnalta saatujen tarkennettujen tietojen pohjalta. Aiemmin jutussa kerrottiin äänestysprosentiksi 16,4.

Juttua muokattu 22.11. klo 9.58: Korjattu Pirkkalassa annettujen äänien määrää siten, että luku sisältää myös hylätyt äänet. Ääniä annettiin siis yhteensä 1806, ei 1804, ja niistä ennakkoääniä oli 1103, ei 1102.