Pirkkala on ilmavoimien suurharjoituksen tukikohta – 1200 henkilön harjoitus rajoittaa liikkumista lentoaseman liepeillä

Lähiympäristössä liikkuu runsaasti sotilasajoneuvoja harjoituksen aikana.

ENSI viikon lauantaista alkaen Pirkkalan taivaalla kiitävät Hornetit ja Hawk-koneet. Arkistokuva: Antti Jokinen

SATAKUNNAN lennosto järjestää Ilmavoimien joulukuussa kotiutuvien varusmiesten koulutuskauden päättöharjoituksen Pirkkalan tukikohdassa tulevasta maanantaista alkaen.

Lennosto tiedottaa, että harjoitukseen osallistuu joukkoja Ilmavoimien lisäksi Karjalan prikaatista ja Jääkäriprikaatista. Varusmiehistä, reserviläisistä ja henkilökunnasta koostuvien harjoitusjoukkojen kokonaisvahvuus on noin 1 200 henkilöä.

Harjoitusjoukkojen maatoiminta keskittyy Pirkkalan tukikohdan ympäristöön. Pirkkalan tukikohdan lähiympäristössä liikkuu runsaasti sotilasajoneuvoja harjoituksen aikana. Harjoitus kestää puolitoista viikkoa 30. marraskuuta saakka.

SATAKUNNAN lennoston harjoitus rajoittaa liikkumista lentoaseman seudulla kyseisenä aikana.  Lennosto perustaa tilapäisen harjoitusalueen Pirkkalassa ja Lempäälässä. Päätös koskee Pirkkalan (Hyttyskorpi – Keskisenkulma – Vehkakorpi – Hyrsinki – Tikkarinvuori – Kuokkakorpi – Seppälä) ja Lempäälän (Kaitajärvenoja – Kapittulansuo – Hemminki – Paratiisinmäki – Seppälä) alueilla olevia puolustusvoimien toimintaan tarvittavia alueita.

SATAKUNNAN lennoston harjoitus rajoittaa liikkumista lentoaseman seudulla 21.–30.11. Lennosto perustaa tilapäisen harjoitusalueen kartassa näkyvälle alueelle Pirkkalassa ja Lempäälässä.

HORNET-hävittäjät ja Hawk-suihkuharjoituskoneet tukeutuvat Pirkkalaan. Lentotoimintaa on lauantaista 26.11. alkaen seuraavasti: 26.11. kello 9 – 23, 27. – 28.11. kello 9 – 01, 28.11. kello 9 – 23 ja 29.11. kello 8 – 16.

Lennot suuntautuvat Tampere-Pirkkala-Kokkola-Pietarsaari ja Seinäjoki-Jyväskylä väliselle alueelle.

HARJOITUKSEN tavoite on kouluttaa Ilmavoimien varusmiehiä, reserviläisiä ja henkilökuntaa poikkeusolojen tehtäviin sekä todentaa joulukuussa reserviin siirtyvien varusmiesten osaaminen.

Harjoitus on Satakunnan lennoston vuoden 2022 pääsotaharjoitus. Harjoituksen johtavat majuri Jarko Martiskainen ja lennoston komentaja eversti Mika Kulkas.