Nämä maisemat Pirkkalan keskustan liepeillä täydentyvät kahdella korkealla talolla – Lentoasemantieltä upeat näkymät kirkon pellolle

Pirkkalan keskusta saamassa pari korkeaa pistetaloa - toisen kaavaluonnos parhaillaan julkisesti nähtävillä.

LENTOASEMANTIEN reunaan kaavoitettavan 8-10-kerroksisen talon on määrä nousta kuvassa näkyvien matalien autokatosten kohdille. Rakennushankeen on laittanut vireille alueen omistava taloyhtiö. Taustalla näkyvät yhtiön nykyiset talot säilyvät paikoillaan.

PIRKKALAN kuntakeskus muuttuu nyt maisemiltaan nopeassa tahdissa. Jo rakentuneen keskuskorttelin 16 kerroksen tornitalon lisäksi kulkijan horisonttia hallitsevat pian uudet korkeat rakennukset myös Lentoasemantien ja Suupankujan suunnalla.

Lentoasemantien reunaan kaavoitetaan 8-10 kerroksen asuintaloa 70-luvun Suupankujan kerrostalokorttelin täydennykseksi. Kaavaluonnos on nähtävillä mielipiteitä varten 16. joulukuuta asti.

Kaavoitushankkeen alullepanija on korttelin taloyhtiö. Korttelissa on ennestään kaksi kerrostaloa. Kaavaluonnoksessa uuden talon paikka on Lentoasemantien reunassa nykyisten autokatosten kohdalla.

ALLA olevasta galleriasta voit klikata suuremmaksi kuvia korttelin suunnitelmista.

”Korttelin vanhat kerrostalot säilyvät nykyisellään. Pysäköinti toteutetaan osittain kellaripysäköintinä, osittain autokatoksina ja muutamin pintapysäköintipaikoin”, kertoo arkkitehti Santeri Kortelahti.

Luonnos on Kortelahden mukaan laadittu ”jatkotyöstön pohjaksi”. Ratkaisut voivat siis vielä muuttua kaavoituksen edetessä.

Luonnoksen perusteella korttelin rakentaminen tuplaantuu hankkeen myötä nykyisestä 5200 kerrosneliöstä 10 300 kerrosneliöön. Lisäksi pysäköinnille tulee rakennusoikeutta erikseen 840 kerrosneliötä.

Ilmakuvasta voi havaita Lentoasemantien uudesta talosta avautuvan mukavat maisemat Pirkkalan kirkon vehreään peltolaaksoon.

Kuvagallerian ilmakuvahavainne osoittaa myös toisen keskustaan rakentuvan suunnilleen samankorkuisen asuintalon Suupankujan ja Suupantien kulmauksessa nykyisen väliaikaisen parkkipaikan kohdalla. Sen kaava on jo hyväksytty ja tontin reunalla on talon rakentamisesta kertova infotaulu.