Tällaisia muutoksia suunnitellaan Pirkkalan ja Härmälän bussiliikenteeseen: reittejä uusiksi, päätepysäkkejä vaihdetaan – Vielä ehdit jättää palautetta

Linja-autojen reitteihin ja aikatauluihin suunnitellaan muutoksia talvikaudelle 2023–2024.

BUSSILINJA 36 aiotaan korvata ensi talvena kahdella uusitulla linjalla, joista toinen kulkee tuttuun tapaan Naistenmatkantietä.

TAMPEREEN seudun joukkoliikenne Nysse suunnittelee linja-autojen aikatauluihin ja reitteihin muutoksia talvikaudelle 2023–2024. Muutoksia on luvassa myös Pirkkalaan ja Tampereen Härmälään.

Pirkkalassa linjastomuutoksia on suunniteltu Pereelle sekä Linnakallion ja Huovin teollisuusalueille.

LINJA 11 ei suunnitelmien mukaan enää kulkisi Pirkkalan keskustaan asti, vaan sen lähtö- ja pääteasemaksi vaihtuisi Pere. Syyksi Nysse kertoo Pirkkala-Pere-osuuden vähäisen matkustajamäärän. Pereeltä bussit kulkisivat Nuolialan kautta Partolaan ja edelleen nykyistä reittiä Tampereelle. Pereelle saavutaan jatkossakin Partolasta, eli Pereentietä ajetaan vain itä-länsi-suunnassa. Tampereen päässä linjan lähtö- ja pääteasema siirtyy Petsamoon.

Myös linjan 30 lähtö- ja pääteasemat muuttuvat. Pirkkalassa linjan päätepisteeksi tulee Partola ja Tampereella keskustori. Lisäksi linjan 31 lähtö- ja pääteasema siirtyy Tampereella keskustorille.

Linja 34 lopetetaan vähäisen matkustajamäärän vuoksi. Linnakorven ja Linnakallion joukkoliikenne järjestetään uusitulla linjalla 36B.

Uusitut linjat 36A ja 36B korvaavat nykyisten linjojen 36 ja 36x palvelun. Uudet linjat liikennöivät Partolan ja Pirkkalan välillä siten, että 36A kulkee Naistenmatkantietä ja 36B Linnakallion ja Huovin teollisuusalueiden kautta. Partolan ja Hervannan välillä reitti kulkee Härmälän, Taatalan, Lakalaivan ja Lahdesjärven kautta.

TAMPEREEN Härmälässä joukkoliikenteen matkustajamäärät ovat kasvaneet merkittävästi, Nysse kertoo tiedotteessaan.

Alueen joukkoliikenteen on tarkoitus parantua, kun linja 30 siirretään Nuolialantielle. Linjan lähtö- ja pääteasema säilyy Partolassa, josta reitti kulkee Härmälän ja Hatanpään kautta keskustorille. Linja liikennöisi arkiruuhkissa alle 10 minuutin välein ja hiljaisempaan aikaan sekä lauantaisin puolen tunnin välein.

PALAUTETTA suunnitelmista voi antaa Nyssen verkkosivuilla. Suunnitelmat esitellään Tampereen kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunnalle 14. joulukuuta, joten marraskuussa tulleet palautteet ehditään huomioida esittelyssä.

Lautakunta päättää talvikauden 2023-2024 liikenteestä tammikuussa.