MAINOS


Onko sinulla pikalainoja, osamaksuja tai luottokorttivelkaa? Näin pääset niistä eroon.

Joskus elämässä tulee eteen tilanne, jossa joutuu turvautumaan luotolla maksamiseen. Yllättävät kulut, kuten auton tai jonkin kodinkoneen hajoaminen voivat päästä yllättämään ja ainut tapa hoitaa kulut voi olla luottoon turvautuminen. Sinänsä tuossa ei ole mitään ihmeellistä tai normaalista poikkeavaa, sillä tutkimuksen mukaan lähes 80 prosentilla suomalaisista on jokin luottokortti. Mutta jos luottokorttimaksuja, pikalainoja ja muita osamaksuja kertyy liikaa, voivat ne pahimmassa tapauksessa johtaa pahoihin maksuvaikeuksiin ja jopa luottotietojen menettämiseen.

Jos huomaat että sinulle on päässyt kertymään useita eri luottoja ja osamaksuja, kannattaa silloin kiinnittää tarkempaa huomiota omaan rahan käyttämiseen. Omaa rahan käyttöä tulee tarkastella varsinkin silloin, jos huomaa että ne aiheuttavat ongelmia ja vaikeuksia takaisinmaksussa. Näissä tilanteissa yksi suosittu tapa helpottaa ja selkeyttää omaa talouden hallintaa on lainojen yhdistäminen.

Vaihda korkeakorkoiset luotot edullisempaan yhdistelylainaan

Lainojen yhdistäminen on suosittu tapa helpottaa omaa talouden hallintaa. Yhden lainan maksaminen on paljon selkeämpää, kuin yrittää muistaa useiden pienten luottojen eräpäivät. Yhdistelylainojen kulut ja korot ovat yleisesti myös edullisemmat, kuin esimerkiksi pikalainojen, osamaksujen ja luottokorttien korot. Lisäksi lainojen yhdistämisen voi hoitaa kokonaan netissä omalta kotisohvalta käsin.

Mistä löytyy edullisin yhdistelylaina?

Netissä toimii varmasti yli 100 erilaista pankkia, luottolaitosta ja muuta luotonantajaa, joten sen sopivimman palvelun löytäminen voi olla toisinaan haastavaa. Tähänkin ongelmaan on kuitenkin ratkaisu, sillä verkosta löytyy myös palveluita jotka testaavat ja arvostelevat eri lainapalveluita asiakkaiden puolesta. Esimerkiksi netissä toimiva palvelu www.top10-lainat.fi esittelee heidän mielestään 10 parasta lainapalvelua, josta lainaa voi hakea. Nämä 10 palvelua ovat tunnettuja lainojen kilpailuttamiseen erikoistunutta palvelua, joten niiden kautta tavoittaa yhdellä hakemuksella useita eri pankkeja ja rahoituslaitoksia.

Mitä useamman lainatarjouksen saat, sitä helpompi niitä on vertailla

Lainaa ei pitäisi koskaan hakea hetken mielijohteesta. Tämä koskee niin pikalainoja, luottokorttimaksuja kuin muitakin osamaksusopimuksia. Tämä koskee myös pankkilainoja ja yhdistelylainoja, sillä myös niiden kuluissa ja koroissa on eroja. Toki pankkilainojen ja yhdistelylainojen korkoerot ovat maltillisemmat kuin esimerkiksi luottokorttien korot, mutta vastaavasti niiden lainasummat ovat suuremmat. Kun lainasumma on suurempi, tekee pienikin ero lainan korossa paljon, kun otetaan huomioon koko laina-aika. Tämän vuoksi myös yhdistelylaina kannattaa kilpailuttaa mahdollisimman monessa eri palvelussa.

MAINOS