Mönkijäparatiisi avautui Pirkkalaan – uudenlainen menopeli on lyönyt mopoautot laudalta, 15-vuotias voi kuljettaa jopa viittä matkustajaa

Yhä harvemman vauhdikkaan vehkeen perässä savuttaa tulevaisuudessa pakoputki - sähköistyminen on trendi.

Loukko.comin yrittäjä Juji Loukko esitteli Pirkkalassa liikkeen avajaisissa nuorison suosimaa menopeliä, kahden hengen koppimönkijää. Kuvan vehje on Can-Amin mallistoa. ”Näistä suurin on kuuden hengen malli”, Loukko kertoi. Sitä saa kortin turvin kuljettaa 15-vuotias kuljettaja. Kyydissä Oliver ja Kasper haaveilivat muutaman vuoden päässä siintävistä ajeluista.

PIRKKALAN Linnakalliossa moottoritien varressa avautui perjantaina suurmyymälä, jossa avausyleisö sai ihailla vauhdikkaita vapaa-ajan menopelejä: mönkijöitä, moottorikelkkoja ja moottoripyöriä – myös pihan ja metsän koneet kuuluvat valikoimaan.

”Kauhajoella syntynyt perheyrityksemme toimii jo neljännessä polvessa. Aloitimme ruoka- ja rautakaupalla ja maataloudella yli 90 vuotta sitten, nyt pääpaino on vapaa-ajan laitteiden puolella”, Loukko.comin yrittäjä Juji Loukko kertoi.

Laajennuttu on harkiten. Pirkkalaan perustettiin yhtiön neljäs myymälä.

”Pirkkalan Linnakallio oli Tampereen seudulla sijaintia harkitessa ykköstoive, vaikka Lempäälän Ideaparkistakin oli tilaa tarjolla. Tämä on keskeinen paikka.”

Yli 2000 neliön myymälä on pullollaan komeita moottorikelkkoja, moottoripyöriä, mönkijöitä ja mopoautoja.

Juji Loukko kertoo, että nuorison suosimalla menopeliosastolla ykköspaikkaa pitää nyt koppimönkijä, joita Pirkkalan kaduilla näkee paljon.

”Mopoauton kysyntä on valitettavasti tyssännyt. Näitä koppimönkijöitä nyt halutaan. Suurimpaan mahtuu kuusi henkeä ja AM-121 -kortilla sitä saa kuljettaa 15-vuotiaasta lähtien. Maksiminopeus on 60 kilometriä tunnissa”, Loukko kertoi.

Loukko.comin yrittäjät Juji (vas.) ja Juuso Loukko kuvattiin avajaispäivänä yrityksen uudessa suurmyymälässä Pirkkalassa.

Myymälästä löytyy komeat rivit moottorikelkkoja. Jotkut niistä todella suuria ja näyttäviä.

”Tuo suurin myytiin Nokian kaupungille latujen tekoon. Olemme tiiviisti mukana alan kilpailutoiminnassa snowcrossissa. Meillä on myös motocross-pyöriä ja huoltotiimissämme on täällä myymälässä töissä enduron viisinkertainen maailmanmestari Petteri Silván.”

Yrityksellä on Pirkkalassa myös huolto ja se myy varaosia kaikkiin edustamiinsa laitteisiin.

SÄHKÖISTYMINEN on vahvasti esiin nouseva trendi.

”Kaikissa tuoteryhmissämme tulee olemaan vuonna 2026 tarjolla sähkökäyttöinen malli. Sähkö tulee tosi vahvasti niin moottoripyöräilyyn kuin muihin ajoneuvoihin.”

Juji Loukko kertoo, että tähän asti vahvasti Kauhajoelle asemoituneet yrittäjät tulevat viettämään jatkossa aikaa Pirkkalan myymälässä.

”Asunnon osto täältä on tulossa eteen”, Juji Loukko mietiskeli.