Niccolei jatkaa jo 30 vuotta sitten hyväksi havaitulla tyylillä

Suosituimmat vaatekappaleet ovat aina mukana mallistoissa, jotka uusiutuvat kahdesti vuodessa.

YRITTÄJÄSISKOKSET Marianne Asp (vas.) ja Susanna Järvensivu luotsaavat 30 vuotta täyttävää Niccolei-vaatemerkkiä.

SUOMALAISET naiset panostavat pukeutumisessaan käytännölliseen ja klassiseen, aikaa kestävään tyyliin, joka on muunneltavissa helposti arkikäytöstä juhlavampaankin tilaisuuteen. Tämä on lähtökohta, jota pirkkalalaisessa vaatetusalan perheyritys Niccoleissa on kunnioitettu jo pian 30 vuotta. Periaate näkyy kautta linjan alkaen materiaalivalinnoista, joiden yrittäjät Marianne Asp ja Susanna Järvensivu haluavat olevan kestäviä.

”Suosimme luonnonkuituja. Vaatteemme valmistetaan muun muassa merinovillasta, bambuviskoosista ja ekopuuvillasta”, Asp sanoo.

Joulukuussa pyöreitä juhliva yritys on saavuttanut alallaan kunnioitettavan iän. Siskokset haluavat valinnoillaan tukea myös muiden kotimaisten yritysten taivalta.

”Ostamme kotimaisia kankaita niin paljon kuin vain saadaan. Ja haluamme työllistää suomalaisia. Ostamamme merinovilla neulotaan Suomessa. Bambuviskoosin ja ekopuuvillan ostamme kotimaisilta yrityksiltä”, Asp kertoo.

”Jonkin verran kankaita tulee ulkomailta, lähinnä Euroopasta”, Susanna Järvensivu lisää.

Jonkin verran mallistoissa on myös viskoosista tehtyä yllepantavaa.

Toisen polven yrittäjät painottavat Niccolein vaatteiden edustavan myös hyvää mitoitusta ja viimeisteltyä valmistusta, joita Niccolein tyypillinen asiakas, aikuinen nainen, arvostaa. Lisäksi asiakaskunta pitää siitä, että vaate kestää kulutusta.

”Paljon on asiakkaita, jotka kertovat takavuosina meiltä hankkimastaan vaatteesta, joka on edelleen käytössä”, Järvensivu kuvailee.

NICCOLEIN mallisto koostuu naisten sisävaatteista. Vaatteiden suunnittelu on pääosin sisarusten vastuulla.  Suunnittelutyö pohjaa pitkäaikaisen yrityksen haltuun kertyneisiin tuhansiin kaavoihin. Näihin peruskaavoihin tehdään tarvittaessa ajan henkeen sopeutuvia muutoksia uutta mallistoa varten.

”Asiakkailtamme ja jälleenmyyjiltä saamme myös vinkkejä, mitä he meiltä toivovat”, sisaret sanovat.

Se, mitä Niccolein vaatteita valitseva asiakas haluaa, on pitkän kokemuksen omaaville ja herkällä korvalla asiakkaitaan kuunteleville sisaruksille selvää. Ulkopuolisille niin ei välttämättä ole. Kerran siskokset kokeilivat käyttää malliston suunnittelijoina kahta nimekästä muotialan vaikuttajaa. Lopputulos oli pettymys.

Niccolei ompeluttaa vaatteet Virossa. Vaatteilla on Suomessa yli sata jälleenmyyjää eri puolilla maata.  Niccolei myy aina ennakkoon mallistonsa, jossa on yleensä noin 70 erilaista vaatetta. Mitoitus on reilu ja kokoja löytyy luokista 34-48.

Niccolei tekee uuden malliston kahdesti vuodessa. Vaikka mallisto uusiutuukin säännöllisesti, suosituimmat mallit esimerkiksi housuista ovat edustettuina joka mallistossa. Ne löytyvät varmasti myös ensi vuoden syksyn ja talven mallistosta, jonka suunnittelu on paraikaa meneillään.

”Seesteiset ja luonnonläheiset värit näkyvät ensi vuonnakin”, Järvensivu luotaa tulevaa.

NICCOLEI on mukana Suomen kädentaidot -messuilla 18.-20. marraskuuta Tampereen Messu- ja urheilukeskuksessa. Liike on avoinna sopimuksen mukaan toimitiloissaan Linnakalliossa, missä se juhlii 30-vuotisjuhlaansa viikonloppuna 9. ja 10 joulukuuta.