Pirkkain lentisjunnujen valmennus innostaa Pirkkalan Aniassa asuvaa ex-maajoukkuepelaajaa – seura noussut Suomessa kymmenen kärkeen pelaajien määrässä

Urallaan 80 maaottelua pelannut Tuomas Tihinen valmentaa Pirkoissa. Seura noussut nopeasti Suomen kymmenen suurimman lentopalloseuran joukkoon.

URALLAAN 80 maaottelua ja 550 liigapeliä pelannut Tuomas Tihinen valmentaa nykyisin kahta Pirkkain junnujoukkuetta. Niissä pelaavat myös lapset Elias (kuvassa) ja Ella.

PIRKKALAAN kaksi vuotta sitten Tampereelta muuttanut Tuomas Tihinen, 42, hehkuu, kun pääsee puhumaan Pirkkalan Pirkkain lentopallotoiminnasta.

”Meillä on 165 junioria ja yhdeksän joukkuetta pelasi turnauksissa viime lauantaina. Aikuisia on lähes sata. Pirkat on Suomen kymmenen suurimman lentopalloseuran joukossa”, Tihinen innostuu.

Junioreista kaksi on omia lapsia, 9-vuotias Ella pelaa E-tytöissä ja 7-vuotias Elias F-junioreissa. Tihinen valmentaa molempia joukkueita. Toista kautta jatkuvalle työlle on syynä monelle tuttu tarina.

”Kun muutimme Anian kylään, niin vaihdoimme Ellan seuraksi Pirkat. Kun kuljetin häntä treeneihin, niin ei mennyt kauankaan, kun huomasin olevani kentällä verkkarit päällä auttamassa valmentajia. Eikä siitä mennyt vuottakaan, kun seura otti minut lentopallojaostoonsa ja viralliseksi valmentajaksi”, Tihinen muistelee kuluneita vuosia.

Tihinen on kouluttautunut valmentajaksi suorittamalla lentopalloliiton tekniikkakoulukurssin sekä yhden valmennuskurssin.

Tuomas Tihinen

Aloitti lentopalloliigassa pelaamisen kaudella 1997-98 Isku-Volleyssä.
Emoseura Rantaperkiön Isku ja sen nimellä pelattu 17. liigakausi 2014-15 jäi viimeiseksi.
Liigaotteluita 550.
Palkintokaapissa kaksi SM-kultaa (2002 ja 2006), kolme cupmestaruutta sekä lukuisia himmeämpiä SM-mitaleita.
Maaotteluita 80.
Ammattilaisvuosi 2006-2007 Ranskassa Avignonissa.

”Tavoitteena on että kaikki seuran valmentajat suorittavat ainakin perustason valmentajakoulutuksen. Meillä on jo nyt kymmenen tekniikkakoulun käynyttä. Itsekin aion hankkia lisää koulutusta, ties minne ura vie”, Tihinen miettii.

TIHINEN aloitti lentopalloliigassa pelaamisen kaudella 1997-98 Isku-Volleyssä.

Liigaotteluita kertyi 550 ja palkintokaappiin muun muassa kaksi SM-kultaa.

”Pelasin 80 A-maaottelua. Niistä viimeiset kaudella 2006-07, kun pelasin ainoan kauteni ulkomailla eli Avignonissa Ranskassa.”

”Harmittavasti se kausi jäi kesken akillesjännevamman takia enkä päässyt Moskovan EM-kisoihin syyskuussa 2007. Niissä mitali jäi harmittavan lähelle”, Tihinen muistaa yhä Suomen lentopallohistorian huippuvuoden.

Mauro Berruton valmentama joukkue oli lähellä voittaa välierissä lopulta EM-kultaa juhlineen Espanjan, mutta hävisi 2-3 ja seuraavana päivänä pronssiottelun Serbialle erin 1-3.

PIRKKAIN lentopallo on vetänyt junioreita ja myös aikuisia pelaajia huikeasti. Pirkat on noussut lyhyessä ajassa pelaajamäärältään Suomen 10 suurimman lentopalloseuran joukkoon. Ex-maajoukkuepelaaja Tuomas Tihinen valmentaa junnuja Nuolialan koululla.

”Ura oli pitkä ja hieno, vain tuo vuosi 2007 vähän harmittaa. Voitin mestaruuksia ja pelasin Brasiliassa 20 000 katsojan edessä, sain paljon hyviä kavereita ja silloin luotu ihmissuhdeverkosto on kullanarvoinen”, Tihinen sanoo.

VIIALASTA kotoisin oleva Tihinen kouluttautui sähköinsinööriksi ja aloitti työt nykyisessä työpaikassaan Tampereella jo vuonna 2004.

”Vaimon tapasin jo 2000-luvun alussa. Ella syntyi 2012 ja kun Elias syntyi toukokuussa 2015, niin oli sopiva aika lopettaa pelaajaura. Siitä lähtien on asiat tehty perheen ja lasten ehdoilla, heillä on useita harrastuksia ja kaikki yhtä tärkeitä”, Tihinen korostaa.

Lauantain turnauksissa Nuolialan koulussa vanhemmat F-juniorit voittivat kaikki ottelunsa, mutta kaikilla joukkueilla tärkeintä oli liikunnan tuoma ilo.

Entisistä liigapelaajista Pirkoissa valmentavat myös Joni Markkula ja Ilona Siuro.