Pirkkalalaislähtöinen pääministeri Sanna Marin asettuu eduskuntavaaleihin ehdolle Pirkanmaalta – Pirkkalassa asuvia ehdokkaita on tiedossa toistaiseksi viisi

Pirkkalassa varttuneen Marinin vaalipiiri herätti etukäteen arvuuttelua.

PÄÄMINISTERI Sanna Marin vieraili entisessä opinahjossaan Pirkkalan yhteislukiossa marraskuussa 2020. Mukana oli Pirkkalan kunnanvaltuuston puheenjohtaja Taru Tolvanen, joka on Marinin tavoin kotoisin Toiviosta ja käynyt Pirkkalan lukion. Kuva: Antti Jokinen

SDP:N puheenjohtaja, pääministeri Sanna Marin lähtee ehdolle ensi kevään eduskuntavaaleihin Pirkanmaan vaalipiiristä.

Pirkanmaan Sosiaalidemokraattien piirihallitus tiedotti asiasta tällä viikolla. Marinin vaalipiiri ehti herättää tätä ennen arvuuttelua, sillä eduskuntavaaleissa voi asettua ehdokkaaksi missä tahansa vaalipiirissä.

Lapsuutensa ja nuoruutensa Pirkkalassa viettänyt Marin asuu perheensä kanssa Tampereen Kalevassa.

EDUSKUNTAVAALEIHIN on ilmoittautunut tähän mennessä viisi Pirkkalassa asuvaa ehdokasta.

SDP:n riveistä ehdolla ovat Pirkkalan kunnanvaltuuston puheenjohtaja Taru Tolvanen ja sosiaalisen median sisällöistään tunnettu psykoterapeutti Ville Merinen.

Vihreiden listalla on mukana Pirkkalan kunnanvaltuutettu Sirpa Repo ja kokoomuksen listalla valtuutettu Katri Virkkunen. Perussuomalaisten ehdokkaisiin lukeutuu kunnanhallituksen toinen varapuheenjohtaja Veli-Matti Ahtiainen.

EHDOKKAITA löytyy myös Pirkkalan naapurialueelta Tampereen Härmälästä. SDP:n ehdokkaana on Tampereen sosiaali- ja terveyslautakunnan apulaispormestari, Härmälässä asuva Johanna Loukaskorpi.

Eduskuntavaalien ehdokkaat Pirkkalasta

SDP: Taru Tolvanen, Ville Merinen
Perussuomalaiset: Veli-Matti Ahtiainen
Vihreät: Sirpa Repo
Kokoomus: Katri Virkkunen
Tilanne 4.11.2022.