Kilvettömän crossimopon kuljettaja pakeni poliisia kevyen liikenteen väylillä Pirkkalan Vähäjärven rannalla – Vihjeitä kaivataan

Rikoskomisario pitää nuoren kuljettajan käytöstä äärimmäisen moitittavana.

POLIISI ajoi nuorta mopoilijaa takaa useiden minuuttien ajan. Kuvituskuva.

POLIISILLA oli Pirkkalan Vähäjärvellä takaa-ajo lauantai-iltana, kun kilvetön crossimopo kaasutti virkavaltaa karkuun.

Sisä-Suomen poliisin rikoskomisario Panu Rautio kertoo, että poliisi teki Suupalla nuorison valvontaa lauantaina iltakymmenen jälkeen. Urheilutiellä poliisia oli lähtenyt pakenemaan nuori henkilö vihreällä mopolla, jossa ei ollut rekisterikilpiä.

”Takaa-ajo jatkui Vähäjärven rantaa pitkin kevyen liikenteen väylillä noin seitsemän minuutin ajan. Pako eteni lähes koko ajan kevyen liikenteen väylillä ja metsäpoluilla. Lopulta crossimopo meni niin vaikeakulkuisille poluille ja tienpätkille, että poliisin oli luovuttava takaa-ajosta”, Rautio sanoo.

Poliisi tutkii tapausta. Tuntematonta kuljettajaa epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja niskoittelusta poliisia vastaan

MAHDOLLISIA yleisövihjeitä mopokuskin henkilöllisyydestä voi lähettää sähköpostitse osoitteeseen vihjeet.sisa-suomi@poliisi.fi. Nuorella kuskilla oli lauantai-iltana päällään sininen toppatakki, ruskeat housut ja vihreät ajolasit. Kuljettajan sukupuolta Rautio ei kommentoi. Takaa-ajo myös tallentui poliisiauton videokameraan.

”Tällainen käytös on äärimmäisen moitittavaa. Kevyen liikenteen väylillä on muutakin liikennettä kello 22:n aikoihin. Kun mopo ajaa siellä kovaa vauhtia, voi tulla vakavia loukkaantumisia kuljettajalle tai ulkopuolisille”, Rautio painottaa.