Härmälänranta saa uusia koteja rantarivistöön – yhtä viivästynyttä virkistysmahdollisuutta alueella kuitenkin odotetaan kovasti

Asukasyhdistys kertoo, että sen kiirehtimän uimarannan rakentaminen ei näy Tampereen budjetissa vielä ensi vuonnakaan.

HÄRMÄLÄNRANNAN rantarivistöön aletaan rakentaa uutta asuintaloa ensi vuoden alussa. Paraikaa samoissa maisemissa on menossa kahden asuintalon rakentaminen. Skanskan havainnekuva tilanteesta, jossa talot ovat valmiita ja Pyhäjärvelle suunniteltu uimaranta toteutettu. Skanska vastaa koko Härmälänrannan kaupunginosan rakentamisesta.

KASVAVAAN Tampereen Härmälänrantaan Pyhäjärven rannalle on tulossa lisää asuntoja. As. Oy Tampereen Härmälänrannan Ellen muodostuu kahdesta rakennuksesta, joissa on yhteensä 46 asuntoa.

Rakentamisen ennakoidaan alkavan vuoden 2023 alussa, jolloin kohde valmistuisi kesällä 2024.

Osoitteeseen Sandberginpolku 3 rakennettava Tampereen Härmälänrannan Ellen sijaitsee ranta-alueelle myöhemmin valmistuvan uimarannan läheisyydessä, ja monesta asunnosta on esteetön näkymä Pyhäjärvelle. Yhtiön kaksi rakennusta ovat viisi- ja kuusikerroksiset, ja asuntojen koot vaihtelevat 35–112 neliömetrin välillä.

Asuntojakaumasta suurin osa on kaksioita tai useamman huoneen asuntoja, ja erilaisia pohjaratkaisuja on 17 kappaletta, kertoo rakentaja Skanska tiedotteessaan.

Asunnoissa on huoneistokohtainen viilennys. Katolle asennettavilla aurinkopaneeleilla katetaan osa taloyhtiön käyttämästä sähköstä.

”Ellenissä ihastuttavat ennen kaikkea sijainti Pyhäjärven rannalla sekä yhtiön ympäristövastuulliset energiaa säästävät ratkaisut. Olemme rakentaneet vuosien saatossa Härmälänrantaan lukuisia koteja, ja olen iloinen, että voimme tarjota vielä yhden yhtiön aivan veden ääreltä”, kertoo Skanska Kotien myynti- ja markkinointijohtaja Marja Kuosma

Tampereen Härmälänrannan Ellenin julkisivu muodostuu kahdesta erityyppisestä materiaalista ja värisävystä.

Viisikerroksisen rakennuksen julkisivu muodostuu ruskeansävyisestä betonista, ja toisen rakennuksen ulkoasu on pääosin tummanruskeaa tiiltä. Piha-alueelle rakennetaan oleskelualue ja viherkattoinen pyöräkatos.

Alueella on monipuoliset ulkoilureitit ja liikenneyhteydet muun muassa Tampereen keskustan suuntaan, ja arkea sujuvoittavat palvelut löytyvät kävelyetäisyydeltä.    

Skanska rakentaa Härmälänrannassa parhaillaan myös kahta muuta kohdetta, As. Oy Tampereen Härmälänrannan Unoa sekä As. Oy Tampereen Härmälänrannan Nisseä, jotka valmistuvat vuoden 2023 ensimmäisellä puoliskolla.

RAKENTAJA markkinoi Härmälänrannan rantarivistöään upeilla havainnekuvilla, joissa on visioituna Pyhäjärveen talojen lähelle tuleva uimaranta.

Paikallinen asukasyhdistys on useaan otteeseen kiirehtinyt Tampereen kaupunkia uimarannan toteuttamisessa. Yhdistyksestä kerrottiin Pirkkalaiselle, että uimarantaan ei ole varattu rahaa myöskään Tampereen kaupungin ensi vuoden budjetissa.