Syksyn tunnelmia Pirkkalasta lukijamme kuvaamana… – katso huikean upeiden luontokuvien galleria

Nyt on oivallinen vuodenaika lähteä metsään ja peltojen reunamille ulkoilemaan ja havaintoja tekemään.

PIRKKALALAINEN luontokuvauksen harrastaja Alan Shipway on liikkunut kameroineen syksyisessä Pirkkalassa ja vanginnut otoksiinsa taidokkaita luontokuvia. Isolepinkäinen, fasaani, metsäkauriita – kun silmät ovat avoinna, näkee paljon.

Alla olevan gallerian kuvat saa suuremmiksi klikkaamalla.

Näin hän itse kuvailee tunnelmiaan äidinkielellään englanniksi ja suomeksi (käännös toimittajan):

”Syksy on täällä. Pellot on leikattu lyhyiksi ja luonto valmistautuu talveen. Orava jyrsii arvokasta terhoaan ja aurinko muodostaa kauniita varjoja ja heijastuksia tyyniin pikkujärviin.”

”Yksinäinen harmaahaikara on yhä kalastamassa, samoin kuin isolepinkäinen kuusen latvassa. Metsäkauriit vaeltavat pelloilla seuraten uteliaina kulkijoita. Joutsenperheet syövät viimeisen aterian ennen muuttoa etelään lauhempaan ilmastoon. Mikä värikäs vuodenaika!”

”Autumn is here… The fields have been cut and nature is preparing for the winter. A squirrel nibbles it’s precious acorn and the sun produces beautiful shadows and reflections on the still local lakes.”

”A lone grey heron still on the hunt as too is the Great grey shrike high up in a Spruce tree. The roe deer roam the local fields ever curious of wonderers and Swan families enjoy their last fill before flying south to milder climates. What a colourful season!”