Viikinsaaren kesäteatterissa nähdään ensi kesänä hulvattoman hauska kotimainen komediaklassikko – näyttelijät ”tv:stä tuttuja”

Loma muistetaan Antti Litjan huikeasta elokuvaroolista, nyt sama hauskuus tuodaan teatterin lavalle musiikkipitoisessa näyttämösovituksessa.

NÄYTTELIJÄ Miika Laakso on Viikinsaaren ensi kesän näytelmän Loma pääroolissa pankkivirkailija Aimo Niemi. Kesällä nähdään, kuinka mies tulkitsee Antti Litjan tunnetuksi tekemän roolin. Kuvat: Viikinsaaren kesäteatterin kannatusyhdistys

VIIKINSAAREN kesäteatteri on viime vuosina ilahduttanut tuomalla lavalleen suomalaisia vanhan polven klassisia komedioita. Usein vanha konsti onkin ollut parempi kuin pussillinen uusia.

Ensi kesänä Pirkkalan ja Härmälän lähisaaressa päästään nauttimaan Risto Jarvan klassikkokomediasta Loma, joka muistetaan erityisesti Antti Litjan tähdittämästä miljoonayleisöt saaneesta 70-luvun elokuvasta.

Loma saa uuden näyttämösovituksen Viikinsaaressa tamperelaisen näyttelijän ja ohjaajan Ola Tuomisen ohjaamana.

Tuomisen edellinen Jarvan elokuvan pohjalta tehty ohjaus “Mies, joka ei osannut sanoa ei” oli menestys Viikinsaaren kesäteatterissa vuonna 2017. 

TULEVAN kesän ensi-ilta on 14. kesäkuuta.

Aimo joutuu hiihtovarusteineen aurinkomatkalle, jossa päätyy viettämään rantaelämää suomalaisessa seuramatkaryhmässä. 

Pääroolissa nähdään näyttelijä Miika Laakso, joka tunnetaan tv-sarjoista Kimmo ja Sipoon herttua. Laakso on myös tunnettu upeaäänisenä laulajana, jonka sydäntä lähellä ovat erityisesti jazz, swing ja 60-luvun svengaava Suomi-iskelmä.

Laakso on keikkaillut yhdessä huippumuusikko HP Siikasaaren kanssa Miika Laakso Jazz Ensemble-yhtyeessä. Laakso nähdään tällä hetkellä Hämeenlinnan Teatterissa kahdessa näytelmässä. 

TV-sarjasta sunnuntailounas tuttu Elina Saarela nähdään ensi kesänä Viikinsaaren kesäteatterissa.

Muissa rooleissa ovat muiden muassa Annu Valonen ja Elina Saarela. Valonen tunnetaan lukuisista tv-sarjoista ja elokuvista mm. Risto Räppääjä, Rehtori, Onnela ja Kätevä emäntä.

Saarela on näytellyt Oulun Teatterissa ja tv-sarjoissa Hotel Swan Helsinki ja Sunnuntailounas. Tällä hetkellä hän on Jyväskylän Teatterissa näyttelijänä. 

LOMAN posketon alkuasetelma on monille tuttu. Säntillinen pankkivirkailija Aimo Niemi on matkalla Innsbruckin olympialaisiin kannustamaan suomalaisia hiihtäjiä, kunnes lentoasemalla sattuu sekaannus.

Liian myöhään Aimo tajuaa istuvansa väärässä koneessa. Aimo joutuu hiihtovarusteineen aurinkomatkalle, jossa päätyy viettämään rantaelämää suomalaisessa seuramatkaryhmässä. 

Aurinkoinen esitys vie hullunkuriselle matkalle 70-luvun hengessä musiikin saattelemana.