Pirkkalalainen Kati Packalén vaihtoi koripalloliittoon – hänen urheilevista lapsistaan yksi on Susijengin suurlupaus

Kati Packalén valittiin koripalloliiton toimitusjohtajaksi, hänen poikansa Miro Little taisteli Suomen EM-lopputurnaukseen.

SUURIMMAN osan elämästään Pirkkalassa asunut Kati Packalén aloittaa marraskuussa Suomen koripalloliiton toimitusjohtajana. Samalle salille osunut liikunnanopettaja JP Männistö ja Kati Packalén ovat vanhoja tuttuja. Packalén toimi Männistön sijaisena Pirkkalan yläasteen liikunnanopettajana 18 vuotta sitten.

PIRKKALASSA suurimman osan elämästään asunut Kati Packalén, 44, nousee yksin ison ja menestyvän koripalloliiton toimitusjohtajaksi marraskuun alussa. Siihen saakka hän opettelee talon tavoille pian väistyvän toimitusjohtaja Ari Tammivaaran kanssa.

Kun aloitin opiskelun, niin minusta tehtiin juttukin Pirkkalaiseen kesällä 1999.

”Kun minulle vinkattiin että kannattaisi hakea tätä työtä en ensin ollut kovin innostunut, mutta kun moni muukin sanoi että ’hae ihmeessä’, niin aloin nähdä asian uudessa valossa”, Packalén sanoo.

Packalén aloitti koripalloilun vuonna 1984 Pirkkalan Virissä.

Monen mutkan kautta silloin vielä Palokankaana tunnettu takamies aloitti kauppatieteiden opiskelun ja koripallon pelaamisen New Yorkissa Mercy Collegessa vuonna 1998.

”Menin New Yorkiin 1996 au pairiksi. Kun aloitin opiskelun, niin minusta tehtiin juttukin Pirkkalaiseen kesällä 1999. Olin viettänyt Pirkkalassa lapsuuteni ja nuoruuteni 4-vuotiaasta alkaen. Suomeen palasin vuonna 2003”, Packalén muistaa.

KATI Packalén aloitti oman koripallouransa Pirkkalan Virissä 1980-luvulla. Lapsista Miro Little on kohonnut Suomen koripallomaajoukkueen Susijengin edustuspaitaan ja Niia Little pelaa Pyrinnössä. Nuorin Mea on valinnut lajikseen lentiksen.

KAHDESTA vanhemmasta lapsesta tuli koripalloilijoita. Miro Little on noussut jo A-maajoukkueeseen ja käy lukiota USA:ssa, Niia Little pelaa Pyrinnön naisten joukkueessa. Nuorin Mea Packalén, 12, pelaa lentopalloa Pirkkain junioreissa.

”Tein Pirkkalassa monenlaisia töitä, olin muun muassa nykyisin nuorten maajoukkuevalmentajana toimivan ja Pirkkalassa liikunnanopettajana työskentelevän JP Männistön sijaisena 18 vuotta sitten. Postnordilla olin vuodesta 2011 tähän syksyyn saakka erilaisissa johtotehtävissä”, Packalén sanoo.

Packalén on toiminut pitkään myös Pyrinnössä eri rooleissa.

”Viime lauantaina kävin kuuluttamassa Pyrinnön naisten pelin. Yritän myös jatkaa seuran Unified-joukkueen valmentajana työn ohessa. Helsingissä olen 2-3 yötä viikossa, muuten tavoite on olla Pirkkalassa perheen parissa sekä kiertää Suomea tapaamassa koripalloihmisiä”, Packalén selvittää.

KORIPALLOLIITOLLA on noin 22 000 lisenssipelaajaa. Edessä on muun muassa EM-kotikisat 2025.

’”Tampereella pelattu MM-karsintaottelu Israelia vastaan sujui hienosti ja Tampere on varmasti vahva ehdokas Suomen lohkon isäntäkaupungiksi”, Packalén arvioi varovaisesti.