”Tässä on neljä kansanedustajaa ja pormestari” – kutsuvieraat juhlivat satavuotiasta Pirkkalaa rennolla otteella, tunnettu laulaja viihdyttämässä – katso kuvakooste

ARVOKAS Pirkkalan kunta 100 vuotta -kutsuvierasjuhla on paraikaa käynnissä Pirkkalan vapaa-aikakeskuksessa.

Keskiviikkona kello 19 alkaneeseen juhlaan saapui suuri joukko Pirkanmaan vaikuttajia kansanedustajista maakunnan, yrityselämän ja puolustusvoimien edustajiin sekä Pirkkalan omiin päättäjiin ja yhdistysväkeen.

KANSANEDUSTAJA Jouni Ovaska (vasemmalla), pormestari Marko Jarva, valtuuston puheenjohtaja Taru Tolvanen sekä kansanedustajat Sofia Vikman ja Marko Asell tapasivat Pirkkalan kunnan satavuotisjuhlassa vapaa-aikakeskuksella.

Ilahduttavasti paikalle saapuivat yhtä lukuunottamatta myös kaikki Pirkkalan jo sadan vuoden ikää lähestyvät sotaveteraanit.

Kulttuuriannista vastaavat illan kuluessa Pirkkalassa perheineen pitkään asunut, nyttemmin Kangasalle muuttanut laulaja Pentti Hietanen sekä mentalisti Joose Ahonen.

Suupanniityn yläkoulun oppilaat viihdyttivät väkeä rap-esityksellään Pirkkalasta. ”Pirkkala on kunta punavalkoinen, vaakunastakin voit nähdä sen”, nuorten tekemä kappale sanaili.

Pirkanmaan kansanedustajista paikalla olivat Sofia Vikman, Jouni Ovaska ja Marko Asell. Yhteiskuvaan heidän kanssaan asettuivat pormestari Marko Jarva ja valtuuston puheenjohtaja Taru Tolvanen.

”Tässä on pormestari ja neljä kansanedustajaa”, Jarva lohkoi rennosti kohteliaisuuden kilpailevaa puoluetta edustavalle Taru Tolvaselle.

Tolvanen on demarien ehdokkaana kevään eduskuntavaaleissa.

”Itse en lähde ehdokkaaksi”, Jarva paljasti.

Pirkkalalla ei ole ollut pitkään aikaan kansanedustajaa omasta kunnasta. Viimeksi pestissä Mikko Kuoppa vuonna 2011. Myös Kuoppa oli mukana juhlimassa kunnan sataa vuotta, nyt kunnanvaltuutettuna.

NYKY-PIRKKALA tuli itsenäiseksi isomman Pirkkalan jakauduttua kahteen osaan Pyhäjärven eri puolille vuonna 1922. Kunnat olivat ensin nimeltään Etelä-Pirkkala ja Pohjois-Pirkkala ja saivat nykyiset nimensä Pirkkala ja Nokia vuonna 1937.

Nokialainen kansanedustaja Marko Asell piti Pirkkalaa esimerkillisenä kuntana eritoten elinvoiman suhteen.

”Pirkkala on ollut hyvä esimerkki muille kehyskunnille. Nyt Nokiallakin on onnistuttu samassa kuin Pirkkalassa, eli olemme saaneet tarjolle tontteja niin yrityksille kuin rakennusliikkeille”, Asell totesi.

Asell muistetaan painin olympiahopeasta Atlantan olympialaisista 1996.

”En ole enää ehtinyt vaativan työn takia valmennushommiin, mutta pidän kunnostani huolta. Se on tärkeää tällaisessa ammatissa”, hän kertoi.

Juhlassa muisteltiin Pirkkalan sataa vuotta eri ajanjaksoista kertovissa näyttelykojuissa.

Ne esittelivät Pirkkalaa viikinkien rauta-ajalta nykyiseen Suomen nopeimmin kasvavan elinvoimakunnan päiviin asti.

Juhlassa julkistettiin myös oma Pirkkala 100 -juhlaolut. Se on valmistettu Pirkkalassa Himo-panimossa Citymarketin sisällä. Kyseessä ei ole vanha olut uusissa kuorissa, vaan aivan oma juhlaa varten pantu lager.

Artikkelia päivitetty to 6.10. klo 8.35 mm. kuvakoosteen osalta.