Alas kehityksen jarrutus! Pian saamme nukahtaa Puskiaisten moottoritien suloiseen pärinään

Auton ikkunoista ihmiset voisivat ihailla ohikiitäviä maisemia lampineen ja soineen, kirjoittaa Raimo Flink.

HIRVISTÄ varoittavia kylttejä oli tien varressa Pirkkalan Seiväskorvessa vuonna 2016.

MIKSI Puskiaisten oikaisu herättää näin paljon vastustusta sekä Lempäälässä että Pirkkalassa?

Siitä tulee luultavasti moottoriliikennetie, mutta parempi olisi tehdä samalla vaivalla oikea moottoritie. Sen leveällä keskikaistalla ja penkalla saisivat perhoset kisailla kukkien keskellä ja aidan läpi päässeet jänikset popsia rehevää apilaa.

Auton ikkunoista ihmiset voisivat ihailla ohikiitäviä maisemia lampineen ja soineen.

TIE PITÄÄ ehdottomasti rakentaa ja pian, että pääsen kotoa Pirkkalasta Lempäälän mökille monta minuuttia nykyistä nopeammin. Säästän bensaa ja etenkin kallista aikaani.

Lisäksi nykyinen kinttupolku metsien läpi Pirkkalasta Lempäälään on vaarallisen mutkainen ja autoni eteen voi koska vain hypätä peura tai hirvi, oravista ei niin väliä.

Tämä stressiä aiheuttava ongelma poistuu, koska moottoritiet yleensä aidataan hirvien varalta. Olen jo niin tottunut Lempäälän mökillä 500 metrin päässä Helsinkiin johtavan moottoritien kohinaan ja pärinään, että en saa kotona Pirkkalassa unta ilman unilääkkeitä.

SE TÄSSÄ vielä huolestuttaa, että Puskiaisten oikaisu jää ainakin kilometrin päähän talostamme Pirkkalassa, eikä unettava tien kohina tule kuulumaan riittävän hyvin. Tilanne vain pahenee, kun liikenne aikanaan sähköistyy ja tuttu kohina vaimenee entisestään.

Tähän ongelmaan keksin ratkaisun. Nauhoitan nykyiset tien äänet ja soitan niitä tulevaisuudessa läpi yön, ellen ole vielä kuuroutunut.

Raimo Flink
82 vuotta
Pirkkala