Vauvan päivän vaunutreffit tulee taas – lue myös viisi vinkkiä pirkkalalaisille lapsiperheille

HUOMENNA perjantaina vietetään Vauvan päivää. Sen juhlistamiseksi Pirkkalassa järjestetään vaunutreffit.

PIRKKALAN seurakunta ja Pereenkulman perhekeskuksen MLL:n väki järjestävät Vauvanpäivän vaunutreffit huomenna perjantaina kello 9.30-11.30.

Toimijat esittelevät vauvaperheille suunnattua toimintaansa. Perheet saavat kulkea eri pisteet omaan tahtiinsa.

”Tarjolla on kupposen kuuman ja hedelmäsoseiden lisäksi muun muassa loruja ja vinkkejä sekä non-stop muskaria. Järjestimme samanlaisen tapahtuman viime vuonna ja paikalla oli huimat 200 kävijää”, varhaiskasvatuksen opettaja Irene Jarske sanoo.

Tapahtuma järjestetään Pirkkalassa Vapaa-aikakeskuksen ja Vähäjärven välisellä tienpätkällä.

Vaunutreffeillä mukana ovat Varhaiskasvatuksen ja neuvolan perheohjaajat (Pirkkalan kunta), lastenneuvolan terveydenhoitajia (Pirkkalan kunta), Pirkkalan Marttayhdistys, lapsiperheiden kotipalvelun perhetyöntekijät (Pirkkalan kunta), MLL Tampere Pereenkulman perhekeskus, Pirkkalan seurakunta ja avoin varhaiskasvatus Wivintupa (Pirkkalan kunta).

Vinkkejä lapsiperhearkeen Pirkkalassa

Lapsiperheen elämä voi hetkittäin olla monimutkaista palapeliä kaikkine liikkuvine osineen. Irene Jarske antaa muutaman vinkin pirkkalalaisille vauvaperheille arjen sujuvoittamiseksi:

Tavatkaa muita samassa elämäntilanteessa olevia perheitä. Hyviä paikkoja ovat esimerkiksi Wivintupa, Pirkkalan seurakunnan Vauvakahvila ja muskarit, MLL Tampere Pereenkulman perhekeskuksen Vauvakerho.

Pitäkää huolta itsestänne ja parisuhteestanne. Ottakaa omaa ja yhteistä aikaa. Pyytäkää apua läheisiltä, käyttäkää Pirkkalasta saatavia palveluita esimerkiksi Lapsiperheiden kotipalvelu, neuvolan perheohjaaja, Pirkkalan kunnan kustantama Perheasiainneuvottelukeskuskäynti Tampereella ja seurakunnan Suhdehelppi.

Olkaa armollisia itsellenne ja puolisollenne.

Jakakaa kotityöt ja myös vauvanhoito.

Arki sujuu rutiineilla, pitäkää niistä kiinni.