Pirkkalassa nähtiin havaijikiekkoa, joka suosi tällä kertaa Pingviinejä – avausvoitto on tosiasia

Olisiko tämä kausi kakkosdivarissa vaikeaa viime talvea menestyksekkäämpi?

PIRKKALAN Pingviinit aloitti lauantaina II divisioonan Hämeen lohkon kaatamalla kotihallissaan Pyry Akatemian eli Nokian Pyryn kakkosjoukkueen 7-6 (4-2, 0-3, 3-1).

PINGVIINIEN uuden valmentaja Harri Nummelan kausi joukkueen peräsimessä alkoi voitokkaasti.

Ykköskenttä teki kaikki Pingviinien maalit. Keskushyökkääjä Kimi Tuokkolan saldo oli 3+1=4, laitahyökkääjien Anssi Lahtisen 1+3=4 ja Marius Kauton 0+2=2. Puolustaja Tuukka Pyöriä teki Tuokkolan tavoin hattutempun saldolla 3+0=3. Vain toinen puolustaja Miika Vainio jäi ilman tehopisteitä.

Kuten eränumeroista näkee, niin peli aaltoili. Se kuuluu asiaan kauden avausottelussa. Päävalmentaja Harri Nummela tiivisti ottelun osuvasti.

”Tämä oli havaijikiekkoa. Mutta kolme pistettä tuli ja se on tärkein asia”, Nummela iloitsi.

YKKÖSKENTTÄ ei ollut pelannut aiemmin samassa kokoonpanossa.

”Kokoonpano on elänyt harjoituksissa ja harjoitusotteluissa. Näin kauden alussa haetaan toimivia pareja ketjuihin. Osa ykköskentästä oli yhdessä jo edellisessä harjoitusottelussa”, Nummela sanoi.

Pingviinit oli kahden erän jälkeen tappiolla, minkä jälkeen Pyöriä teki 5-5- ja 6-5-maalit. Hieman ennen 6-5-maalia Harri Nissi epäonnistui rangaistuslaukauksessa.

”Nissiä rikottiin ja siksi annoin hänen itsensä yrittää. Ei ollut huono yritys”, Nummela maInitsi.

Tuokkola teki ylivoimalla voittomaaliksi jääneen 7-5-maalin.

Lassi Viljanen torjui 34 kertaa, kun vierasjoukkueen Leevi Nieminen urakoi 47 torjuntaa.

Seuraavan kerran Pingviinit pelaa jo keskiviikkona illalla Kiekko-Ahmaa vastaan Valkeakoskella, seuraava kotiottelu on lauantaina 1. lokakuuta Kooveen kakkosjoukkuetta vastaan.