Pääkirjastossa uudistuksia – katso, miten maanantaina alkava työ vaikuttaa lainauksiin

HERVANTALAINEN Melina Horosani kävi perjantaina Pirkkalan pääkirjastossa lainaamassa kirjan sisarensa puolesta. Hän lainasi Zlatan päiväkirja -teoksen.

Pirkkalan pääkirjaston asiakaspalvelualueen uudistaminen alkaa huomenna maanantaina. Työ kestää noin kuukauden päivät.

Kirjastopalvelupäällikkö Laura From kertoo, että kirjasto on uudistamisen ajan avoinna tavanomaiseen tapaan eikä työ vaikuta myöskään Galleria 2 -tilan toimintaan.

”Meluhaittaa voi kuitenkin tulla ja muutoksia kulkureitteihin”, hän tarkentaa.

Uudistuksessa poistetaan nykyinen palautusautomaatti, jonka kohdalla uusi asiakaspalvelualue tulee sijaitsemaan. Nykyisen asiakaspalvelutiskin tilalle tulee palautusautomaatteja, joiden ohjeiden mukaan asiakas itse palauttaa aineiston joko palautushyllyyn tai palautuslaatikkoon.

Uudet palautusautomaatit nopeuttavat varaamattoman aineiston kiertoa ja parantaa saatavuutta.

”Nykyisin aineisto menee palautushuoneeseen, jossa henkilökunta lajittelee palautuksen ja vie aineiston hyllyyn. Kun uudet automaatit saadaan käyttöön, varaamaton palautusaineisto on heti seuraavan asiakkaan saatavilla, koska aineisto ei kierrä enää palautushuoneen kautta”, From sanoo.

Näin suurta uudistusta pääkirjastossa ei ole ollut sitten kirjaston avaamisen nykyisessä sijainnissaan Suupantorilla, mistä on vuosikymmen. Nuolialan ja Toivion toimipisteisiin ei ole tulossa muutoksia. Kirkonkylän kirjasto on ollut suljettuna koulun remontin ja uudisrakentamisen takia. Kirjasto avautuu uusissa tiloissa koulun yhteydessä ensi keväänä.

Ensi viikolla Pirkkalan kirjastossa tapahtuu muutakin arjesta poikkeavaa kuin pääkirjaston muutokset. Piki-kirjastot palkitsee ensi perjantaina Vuoden lukuteon Toivion kirjastossa.

PIRKKALAISET käyttävät kirjastoaan tiiviisti.  Vuonna 2019 Pirkkalan kirjastojen kokonaislainamäärä oli noin 390 000 lainaa ja koronarajoitusten vuonna 2021 kuntalaiset tekivät reilut 350 000 lainaa.

”Ollaan ihan hyvissä kantimissa”, From toteaa lukemista.