Tällaisia etuja saavat Pirkanmaan hyvinvointialueen työntekijät: liikunta- ja kulttuurietuja 200 eurolla vuodessa, lounastukea, kahvit työnantajan piikkiin…

Henkilöstöedut maksavat vuodessa noin 18,5 miljoonaa euroa.

MYÖS Pirkkalan sosiaali- ja terveyspalvelut siirtyvät hyvinvointialueen järjestettäviksi ensi vuoden alussa. Arkistokuvassa Pirkkalan terveyskeskus.

PIRKANMAAN hyvinvointialueen aluehallitus hyväksyi maanantaina hyvinvointialueen henkilöstöedut esityksen mukaan, kertoo hyvinvointialue verkkosivuillaan. Saatujen lisäselvitysten pohjalta hyväksytyksi tulivat näin jo edellisessä kokouksessa esillä olleet edut.

Hyvinvointialueen henkilöstö saa ensi vuonna liikunta-, kulttuuri-, hyvinvointi- ja työmatkaetua 200 euron edestä, 25 prosentin lounasedun, noin 100–150 euron merkkipäivälahjan 50- ja 60-vuotispäivinä, 300 euron arvoisen eläkelahjan sekä työnantajan tarjoamat kahvit työaikana. Lisäksi työyhteisöjen työhyvinvointitoimintaa tue­taan ensi vuonna 50 eurolla ja henkilöstöyhdistystä 20 eurolla per työntekijä.

Henkilöstöedut maksavat vuodessa noin 18,5 miljoonaa euroa.

NYKYISET edut eri kunnissa ja sairaanhoitopiirissä vaihtelevat paljon. Rahallisten etujen lisäksi eri kuntien työntekijät saattavat käyttää esimerkiksi kunnan liikuntapaikkoja maksutta tai alennettuun hintaan.

Niin ikään osa kunnista myöntää vapaapäiviä palvelusvuosista palkittaessa. Selvityksen perusteella myös muiden hyvinvointialueiden suunnittelemat käytännöt poikkeavat toisistaan.

ALUEHALLITUS keskusteli maanantaina myös hyvinvointialueiden yhteisestä edunvalvonnasta ja asiantuntijapalvelujen tuotannosta. Hyvinvointialueet haluavat harjoittaa yhteistä edunvalvontaa erityisesti niiden tehtävien ja rahoituksen kysymyksissä.

Sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen järjestämisvastuu siirtyy hyvinvointialueille 1. tammikuuta 2023.