Pilkkopimeitä katuja Pirkkalassa – kunta kiirehtii Suupantien, Killontorintien ja Loukonlahden tieurakoiden valmistumista, jotta valaistus saataisiin kuntoon

”Tarvittaessa voidaan järjestää väliaikaisia valaisinjärjestelmiä näille alueille", rakennuttajainsinööri Mikko Kemi lupaa.

TÄHÄNKIN kohtaan Suupantietä tulee katuvalo.

Kun illat ovat pimenneet, pirkkalalaiset ovat havainneet, että ovat saaneet kulkea paikoin hämärillä väylillä. Katulamput ovat olleet pimeänä esimerkiksi kuntakeskuksessa Suupantiellä. Pereentie ja Kreetankuja Pereellä ovat olleet valaisematta myös.

Kunnallistekniikan rakennuttajainsinööri Mikko Kemi kertoo, että Suupantorin valaistuskatkoksen syystä ei ole tarkempaa tietoa tiemestarilla eikä valaisinjärjestelmien korjaustöiden tekijöilläkään, mutta saman sähkökeskuksen alueella olevan urheilukentän valaistuksen viaksi on paljastunut viallinen hämäräkytkin.

”Keskusurheilukentän hämäräkytkintä korjattiin keskiviikkona ja tehdyn toimenpiteen vaikutusta seurataan.”

Hämäräkytkimen epäkunnon vuoksi Urheilukentän valoja on pidetty päällä koko ajan.

Pereentieltä ja Kreetankujalta kerrotut viestit valaistuksen puutteesta saavat selityksensä Loukonlahdentiellä ja Loukonlahdenkujalla tehtävästä valaistuksen saneerauksesta, jossa uusitaan myös sähkökeskus. Kyseiseltä alueelta valaistaan myös Nikkilänniemen suuntaan.

Tänä alkusyksynä killolaisia on puhuttanut Vesantien, Haapatien ja Lemmankujan alueiden pimeys. Kemin mukaan tienoon valaistus on saatu jo kuntoon.

KEMI painottaa, että kuntalaisten ilmoitukset valaistuksen toimimattomuudesta ovat kunnalle tärkeitä, jotta kunta pystyy kohdentamaan korjauksia oikein. Vikailmoituksia tulee etenkin syksyllä.

”Iltojen pimetessä huomataan vikoja, jotka eivät valoisaan kesäaikaan paljastu.”

Tällä haavaa kunnan tiedossa on vain Suupantien, Killontorintien ja Loukonlahdentien tieurakoista johtuvat valaistuksen puutteet. Kemi sanoo, että näitä meneillään olevia urakoita kiirehditään, jotta valaistus saadaan kuntoon.

”Kaikkien alueiden saaminen valaistuiksi on korkealla työjärjestyksessä.”

Suupantien suuntaisesti on poistettu valaisimia rakennusurakan vuoksi, mutta ne saadaan palautettua syyskuun loppuun mennessä. Killontorintien, Loukonlahdentien ja Loukonlahdenkujan alueilla illat kirkastuvat viimeistään lokakuun aikana.

”Tarvittaessa voidaan järjestää väliaikaisia valaisinjärjestelmiä näille alueille jo aikaisemmin.”