Pärjääkö Pingviinit nyt kakkosdivarissa – kokenut Harri Nummela valmentajaksi

Pingviinit aloittaa neljännen kautensa peräkkäin II divisioonassa lauantaina.

PIRKKALAN Pingviineillä ei tällä kaudella jääkiekon II divisioonassa voi olla muuta tavoitetta kuin parantaa merkittävästi viime kauden sijoitustaan.

Kaudella 2021-22 Pingviinit voitti Hämeen lohkossa vain kaksi ottelua 24:stä jääden jumboksi ja sarjapaikka säilyi vasta karsinnoissa.

HARRI Nummela valmensi viime kaudella HPK:n naisjoukkuetta liigassa. Nyt alkaa pesti Pirkkalan Pingviinien miesten edustusjoukkueen ruorissa.

Uutta nousua tekemään on nyt palkattu kokenut päävalmentaja Harri Nummela. Suomen jääkiekkoliiton puheenjohtajan vuotta nuorempi kaima valmensi viime kaudella HPK:n naisia liigassa ja sitä ennen on kokemusta kertynyt lähinnä pääkaupunkiseudulta ja Ruotsista.

”Meillä on nuori ja urheilullinen ryhmä, ei ole jäähdyttelijöitä. Kakkonen on hyvä sarja pääkaupunkiseudulla ja Hämeessä. Menestymiseen tarvitaan hyvä kunto, taktiikka ja kaikin puolin urheilullinen asenne”, Nummela linjaa.

Nummela suorittaa parhaillaan ammattivalmentajan tutkintoa Varalassa urheiluopiston rehtorin Pekka Rindellin patistamana.

”Aloitin tutkinnon jo 12 vuotta sitten, mutta siihen tuli pitkä tauko oltuani töissä juniorivalmentajana lähinnä Espoossa ja Tukholmassa. Viime talvena jatkoin kesken jääneitä opintoja”, Nummela sanoo.

PUHEENJOHTAJA Rami Kujala kertoi viime perjantaina koossa olevan vajaan 20 pelaajan ringin eli täydennystä tarvitaan ja niitä ehtii saadakin ennen kauden alkua 17. syyskuuta, kun Nokian Pyryn kakkosjoukkue saapuu Pirkkalan LähiTapiola Areenalle.

”Viime kauden joukkueesta jatkaa noin puolet. Muutama pelaaja miettii vielä jatkoa. Emme saaneet joukkuetta U22-sarjaan kasaan ja juniori-ikäluokista nousee pelaajia aikuisiin. Mitä olen ollut yhteydessä muihin seuroihin, niin tilanne on sama joka puolella vielä näin alkusyksystä”, Kujala myöntää.

NUMMELALLA on mestaruuskin valmentajana, sillä Pahalampi voitti rullakiekon SM-kultaa 2008 hänen johdollaan. Joukkueessa pelasivat muun muassa sarjan parhaana maalivahtina palkittu Sasu Hovi, Tuukka Mäntylä, Ari Vallin, Juha Hautamaa sekä Pingviineissä pitkän uran jääkiekossakin tehnyt Timo Ruuska.

Viime vuosituhannen loppupuolella Nummela, 53, valmensi 10 kautta Tapparan E-B-junioreita.

”Olen toiminut päävalmentajan tehtävissä 27 kautena. Aika monena niistä päätoimisena valmentajana, etenkin Espoossa ja Ruotsissa. Ennen viime kautta HPK:ssa pidin parin vuoden tauon valmentamisesta, mutta nyt ollaan taas täysillä mukana. Tavoite on saada halli täyteen kannustajia Pingviinien otteluissa ja hyvä tunnelma”, Nummela linjaa.

HÄMEEN lohkossa pelaa tällä kaudella 10 joukkuetta kolminkertaisen runkosarjan 17.9.2022-26.2.2023. Viime kauden jälkeen LeKi nousi Suomi-sarjaan, missä Pingviinit pelasi kaksi kautta 2010-12.

”Pelimatkat ovat lyhyet, kun lähes kaikki joukkueet ovat Tampereen seudulta. Tiivistettynä tavoite on pitää hauskaa jokaisessa ottelussa, mutta pelitapaa ja ohjeita noudattaen. Urheilulllisuus on avainsana”, Nummela päättää haastattelun jäähallissa.

Pingviinit – Pyry Ak, II divisioonan avaus Pirkkalan jäähallissa la 17.9. klo 13.