Pirkkalan uudeksi elinkeinojohtajaksi valittiin Marita Jaatinen: ”Täältä ei haluta lähteä peruspalvelujen perässä kauas”

Jaatinen pitää liikenneyhteyksiä ja logistiikkaa Pirkkalan suurina mahdollisuuksina.

UUSI elinkeinojohtaja Marita Jaatinen toivottaa yritykset tervetulleiksi Pirkkalaan. Jaatinen kuvattiin Partolassa, joka on Pirkkalan tärkein kauppakeskittymä.

PIRKKALA sai uuden elinkeinojohtajan, kun Marita Jaatinen aloitti pestissä syyskuun alussa.

Business Tampere Oy:n palkkalistoilla toimiva Jaatinen nimitettiin samalla uuteen logistiikan erityisasiantuntijan tehtävään. Jaatisen mukaan tehtävät liittyvät toisiinsa läheisesti.

”Pirkkala sijaitsee erittäin hyvien logististen väylien kohdalla, minkä lisäksi täällä on paljon alan yrityksiä etenkin Linnakalliossa ja lentokentän alueella”, Jaatinen sanoo.

Hän uskoo, että Pirkkalan kiinnostavuutta yritysten silmissä lisäisi entisestään suunnitteilla olevan 2-kehätien toteutuminen. Suurten kulkuväylien varret ovat haluttuja yritystonttien sijainteja.

Jaatinen lisää, että tällä hetkellä Pirkkala tosin kärsii tonttipulasta. Yrityksiä haluaisi muuttaa tänne enemmän kuin tontteja on tarjolla.

PIRKKALAN kulmat ovat Jaatiselle tuttuja, sillä hän on asunut kunnassa vuodesta 1998 lähtien aivan viime vuosia lukuun ottamatta. Tällä hetkellä Jaatinen asuu perheineen vuokra-asunnossa Tampereella, ja Jaatisen rivitaloasunto Pirkkalassa hänen vanhempiensa käytössä.

Tutuiksi ovat siis tulleet niin Pirkkalan asukkaiden kuin ulkopaikkakuntalaisten pendelöijien tarpeet.

”Elinkeinojohtajana haluan katsoa kuntaa myös kuntalaisten tarvitsemien palvelujen näkökulmasta. Täältä ei haluta lähteä peruspalvelujen perässä kauas, vaikka esimerkiksi kulttuuria käydään kuluttamassa Tampereen puolella”, Jaatinen sanoo.

Koulutukseltaan Jaatinen on tuotantotalouden diplomi-insinööri ja hän on tehnyt pitkän uran muun muassa Metsolla. Hänen edellinen työpaikkansa oli äänieristettyjä työtiloja valmistavassa Framery Oy:ssa.

ELINKEINOJOHTAJAN ja logistiikan asiantuntijan kaksoispestissään Jaatinen edustaa sekä Pirkkalaa että Tampereen seutua. Miten tämä istuu elinkeinojohtajan rooliin, johon on perinteisesti kuulunut kilpaileminen yrityksistä naapurikuntien kanssa?

Jaatinen kertoo huomanneensa yrityspuolella toimiessaan, että yritykset haluavat lähtökohtaisesti etsiä tontteja koko Pirkanmaan alueelta. Hänen mielestään elinkeinovastaavien onkin yhdessä varmistettava, että uusi tai vanha yritys päätyy juuri Pirkanmaalle toiveidensa mukaiselle tontille tai toimitilaan. Asettuu yritys mihin kuntaan tahansa, säteilee se hyvää muihinkin kuntiin veronmaksajien ja pendelöijien muodossa.

Elinkeinojohtajana hän aikoo markkinoida Pirkkalaa mahdollisimman hyvin.

”Uskon, että säilyn toisaalta objektiivisena, mutta toisaalta haluan tuoda esiin Pirkkalaa”, Jaatinen sanoo.

PIRKKALAAN on ollut vaikea löytää pitkäaikaista elinkeinojohtajaa pitkään tehtävässä toimineen Erkki Korkalan jäätyä eläkkeelle. Korkalaa seurasi kaksi lyhytaikaista viranhaltijaa.

Lopulta kunta päätti hankkia elinkeinojohtajan työpanoksen ostopalveluna Business Tampereelta, joka on Tampereen seudun kuntien omistama elinkeinoyhtiö. Jaatinen työskentelee Pirkkalan elinkeinojohtajan tehtävissä virallisesti 2,5 päivää viikossa, mutta lupaa olla käytettävissä niin paljon kuin työ vaatii.

Juttua korjattu 15.9. klo 15.00: Korjattu virheellinen paikannimi Kurikankallio Linnakallioksi sitaatissa, jossa Jaatinen kertoo logistiikan alan yritysten sijainneista.