Pirkkala 100 -paidan yhteisneulonta alkoi tänään – Näin pääset alkuun

Neuleen ohje julkaistaan osa kerrallaan viikon välein torstaisin.

PIRKKALAN juhlavuoden paidan kuvioinnissa on ammennettu kunnan virallisesta visuaalisesta ilmeestä. Kuva: Pirkkalan kunta

SYKSYN tuulet tuivertavat jo puissa ja puseroissa, mutta Pirkkalan juhlavuosi sen kun jatkuu. Lähestyvää talvea vastaan voi alkaa valmistautua osallistumalla Pirkkala 100 -villapaidan yhteisneulontaan.

Pirkkalan juhlavuoden kunniaksi suunniteltu villapaita on kaarrokeneule, joka kuuluu käsityöharrastajien viime vuosien suurimpiin villityksiin. Pirkkalan kunnan tiedotteessa luvataan, että kaarrokeneule valmistuu suhteellisen nopsaan, vaikka neulojalla ei olisikaan vankkaa kokemusta hommasta.

Neuleen on suunnitellut pirkkalalainen neulesuunnittelija Sarianne Lehtonen. Pohjana kuvioinnissa on käytetty kunnan virallista visuaalista ilmettä.

YHTEISNEULONNASSA (englanniksi ”knit along” eli KAL) osallistujat tekevät neuletta vähitellen ja suhteellisen samaan tahtiin sitä mukaa, kun neuleohjetta julkaistaan osa osalta.

Keväällä Pirkkalan kunta julkaisi juhlavuoden villasukkien ohjeen, ja myös niitä oli mahdollista neuloa vähä kerrallaan yhteisneulontana.

Kaarrokeneuleen yhteisneulonta toteutetaan Pirkkalan kunnan ja Taito Pirkanmaa ry:n paikallistoimijan Taitokeskus Pirkkalan yhteistyönä.

NEULEEN ohje julkaistaan neljässä osassa Pirkkalan kunnan verkkosivuilla ja Facebook-tapahtumassa.

Neuleohjeen ensimmäinen osa on julkaistu tänään torstaina syyskuuta ja seuraavat osat viikon välein torstaisin 22.9, 29.9. ja 6.10.

MIKÄLI ohjeen kanssa tulee hankaluuksia, neuvoa voi kysyä Taitokeskus Pirkkalasta.

Taitokeskus myös järjestää ohjeen julkaisupäivinä kaarrokeneulekurssin, johon voi ilmoittautua Taitokeskus Pirkkalan nettisivuilla.

Taitokeskuksesta voi myös käydä hakemassa paperisen tulosteen aina kun uusi osa on julkaistu.

VILLALANKAPAKETTEJA paitaa varten voi ostaa kunnan asiointipisteestä Tiima-virastotalosta tai Taitokeskus Pirkkalasta.

Taito Pirkanmaa on tehnyt kaarrokeneuletta varten valmiit lankapaketit, joissa on riittävä määrä lankaa yhtä L-kokoa olevaa paitaa varten. Villalanka on paksua Pirkka-lankaa. Tarvikepaketin hinta on 109 euroa.

Lankapaketeissa on neljä värivaihtoehtoa. Niihin voi tutustua Pirkkalan kunnan verkkosivuilla.

Välineiksi suositellaan 3½ ja 4 millimetrin sukkapuikkoja sekä 3½ ja 4 millimetrin pyöröpuikkoja. Oman käsialansa tuntevat voivat luonnollisesti käyttää myös muunlaisia välineitä.

Pirkkala 100 -villasukkien ja -kaarrokeneuleen ohjeet löytyvät Pirkkalan kunnan verkkosivuilta. Kaarrokeneuleen ohje julkaistaan osa kerrallaan viikon välein. Ohjeita voi myös hakea paperisena Pirkkalan Taitokeskuksesta (Suupantie 2).