Pirkkalaan menestystä Suomen koululaisten suunnistuskisoista

KOULULIIKUNTALIITON suunnistusmestaruuskilpailuista Seinäjoelta saatiin elokuun lopussa menestystä Pirkkalaan.

Koululiikuntaliiton kisoissa edustetaan sitä kuntaa, jossa käy koulua. Pirkkalan kouluista oli mukana 10 suunnistajaa, joista seuraavat kuusi ylsi palkintosijoille omassa sarjassaan: Aino Siivonen, Anni Siivonen, Kevin Haikonen, Hugo Repo, Akseli Nissinen ja Eero Siivonen.

PIRKKALAN koululaiset menestyivät Koululiikuntaliiton suunnistuskisoissa Seinäjoella. Ylärivi vasemmalta: Eero Siivonen, Anni Siivonen, Hugo Repo, Akseli Nissinen. alarivi vasemmalta: Lara Haikonen, Aino Siivonen, Kevin Haikonen

KLL:n kisoissa on n.1000 osallistujaa ympäri Suomen, ja sarjoja on 9-vuotiaista 20-vuotiaisiin. Viralliset SM-kisat alkavat vasta 15-vuotiaana, joten näitä kisoja voidaan tavallaan pitää nuorempien epävirallisina SM-kisoina.

Viestissä peräti kaksi Pirkkalan joukkuetta oli 12:n joukossa.

10-11 -vuotiaiden viestissä Pirkkalan kunnalla oli kaksi tasaista joukkuetta, jotka saavuttivat kovatasoisessa viestissä sijat 10 ja 12. Sarjassa oli yhteensä 72 kolmen hengen joukkuetta. Pirkkalan joukkueet olivat hieman alaikäisiä, joten ensi vuonna Savonlinnassa voi olla hyvät mahdollisuudet nostaa sijoitusta.

Ensimmäistä kertaa mukana olleen Akseli Nissisen mieleen jäi erityisesti juhlava palkintojenjako sekä isojen kisojen tunnelma.

KLL:n kilpailuihin mukavaa karnevaalitunnelmaa tuo, kun etenkin vanhemmat koululaiset tapaavat juosta hauskoissa tiimiasuissa. Kisaviikonlopun ohjelmaan kuuluu myös kisadisko.