Remontit harmittavat, lopputulos ilahduttaa

PIRKKALAN keskustaa värittää nyt iso tietyö. Onneksi Suupantie ei ole Hämeenkatu, joten yksisuuntainen osuus ei pahemmin jonouta liikennettä. Suupantie on sitä paitsi helppo kiertää.

Killossakin ollaan pääväylän remontin keskellä. Arvaten killolaisia harmittaa, kun ainut tuolle umpiperäalueelle johtava tie on myllerryksessä.

Rakennustyötä on kuntakeskuksessa laajemminkin kunnantalon vanhassa korttelissa ja koulukeskuksella, missä yli tuhat koululaista ja työntekijää liikkuu.

Munakasta ei voi valmistaa munia rikkomatta.

MUNAKASTA ei kuitenkaan voi valmistaa munia rikkomatta. Töiden valmistuttua osassa Killoa on uudet vesihuollon putket ja päällyste. Useimpien isojen tietöiden taustalla onkin Pirkkalan vanhemmilla asuinalueilla juuri viemäreiden ja vesijohtojen uusimistarve. Asfaltti ja valaistus tulevat sitten kaupan päälle.

Keskustassa on yhden korttelin kohdalla pian entistä laadukkaampi liikenneympäristö.

Huomiota kiinnittävät jo nyt valmistuneilla osuuksilla selkeät merkinnät, joilla jalkakäytävät ja pyörätiet erottaa toisistaan. Pyörätie on musta ja sen erottaa punaisella kivetystä jalkakäytävästä lisäksi paksu valkoinen rajaus.

TAMPEREELLA suurin remontti on ratikan ja Nokia-areenan valmistuttua ohi ja lopputulos on upea. Siellä jalan ja pyörällä kulkevat kuitenkin joutuvat tuskailemaan sen kanssa, mikä osa esimerkiksi Hämeenkadusta on pyörätietä ja mikä kävelijöille tarkoitettua. Keskustan kevyen liikenteen ympäristö sähköpotkulautoineen on sekasotkua.

Hatanpään pyörätieltä alkaen väylämerkinnät ovat onneksi yhtä hyvin hoidettuja kuin Pirkkalassa.