Purjelautailua, historian harrastamista ja oma ”Pirkkalan leijona”- Meidän Pirkkala -tapahtumassa riitti katseltavaa ja kuunneltavaa

YHDISTYKSET, yhteisöt, seurat ja poliittiset järjestöt esittäytyivät taas tänäkin vuonna Meidän Pirkkala tapahtumassa, jossa väkeä piisasi ensimmäisistä tunneista alkaen. Viime vuoden tauon jälkeen tapahtuma oli tänä vuonna aikaisempia vuosia pienimuotoisempi, mutta vapaa-aikakeskuksessa oli silti vipinää.

Kaija Järvelä piristi Meidän Pirkkala -tapahtumassa niin lapsia kuin aikuisia iloisessa leijona-asussaan. Järvelä kuuluu LC Pirkkala Pirkattariin, joka järjestää monenlaista hyväntekeväisyystoimintaa. Kuva: Kari Pusa

Tapahtumassa oli paikalla muun muassa LC Pirkkala Pirkattaret, joka kuuluu kansainväliseen Lions Club Internationaliin. Pirkattarien aktiivijäseniä on parisenkymmentä ja osa toimintaa koostuu varainkeruuhankkeista, joiden tuotto käytetään aina hyväntekeväisyyteen. Toinen puoli toiminnasta taas on käytännön vapaaehtoistyötä ja pitää sisällään esimerkiksi vanhusten ulkoilutusta, uimarantojen siistimistä, kummitoimintaa kehittyvissä maissa ja erilaisiin kunnan tapahtumiin osallistumista.

”Mukaan ovat tervetulleita kaikki naiset, ikään katsomatta”, kertoi leijona-asussa tapahtumassa hurmannut aktiivi Kaija Järvelä.

Mikko Kähkönen (vas.) auttoi poikaansa Viljamia kokeilemaan puttaamista Pirkkalan Yrittäjien puttipaikalla. Pahaan auto-onnettomuuteen 16-vuotiaana joutunut Kähkönen kiertää nykyisin lukioissa puhumassa nuorille liikenneturvallisuudesta. Kuva: Kari Pusa

PIRKKALAN Muinaisaikayhdistys Birckalaiset ry puolestaan järjesti tapahtumassa näytöksen, jossa  yhdistyksen Birckalan Kaarti esitteli rautakaudenaikaista sodankäyntiä. Muinaisyhdistyksen tarkoituksena on edistää historian harrastamista ja se järjestää muun muassa leirejä, joissa pyritään elämään autenttista historiallista aikaa siihen kuuluvine ruokineen ja työkaluineen.

Erkki Turkia (vas.) ja Tuija Sandholm tarjoilivat ulkona makkaroita. Ilahduttavasti mukana oli tänä vuonna myös kasvismakkaravaihtoehto. Kuva: Kari Pusa

”Aivan aidoiksi leirejä ei koskaan saada, kun lentokoneet esimerkiksi lentävät yläpuolella, mutta siihen pyritään”, kertoi aktiivijäsen Heli Anttila.

Todellinen voimanponnistus on yhdistyksen parhaillaan Reippiin rakenteilla oleva muinaiskylä, jota tehdään osittain historiallisin työkaluin.

PIRKKALAN Pursiseuraan kuuluva Tuija Anttilalta saattoi tilaisuudessa kysellä purjelautailusta, jota voi harrastaa keväästä aina myöhäiseen syksyyn asti. Pursiseuralla on jäseniä 220, joista purjelautailijoita on parisenkymmentä. Purjelautailun voi aloittaa jo alakouluikäisenä, kunhan osaa uida. Kylmyyttä on turha pelätä, sillä purjelautailussa käytetään märkäpukua, eikä vedessä oleskella kuin vähän aikaa.

Tuija Anttila esitteli tilaisuudessa purjelautailua. Nyt alkavat olla erityisen otolliset säät purjelautailuun, sillä vesi on vielä lämmintä, mutta sää on muuttumassa tuulisemmaksi kuin kesäaikaan. Kuva: Kari Pusa

”Kurssit alkavat jo toukokuussa ja purjelautailla voi kaikilla muilla säillä paitsi ukonilmalla tai silloin kun on ihan tyyntä”, Anttila kertoi. ”Tällä hetkellä vesi on vielä tosi lämmintä ja nyt alkavat vielä hyvät tuulet, joten keli on harrastamiseen hyvä.”

Aikaisemmasta purjehtimiskokemuksesta on purjelautailussa hyötyä, samoin nopeasta reaktiokyvystä.

”-”Mutta kyllä tuuli ja purjekin opettavat”, Anttila hymyili. ”Kaatumiset kuuluvat lajiin ja kokeneetkin lautailijat kaatuvat säännöllisesti.”

Kisu Ry:n aktiivi ja hallituksen jäsen Krista Appelblom esitteli eläinsuojeluyhdistyksen toimintaa tapahtumassa. Yhdistys ottaa mielellään uusia sijaiskoteja riveihinsä kodittomia kissoja varten. Kuva: Kari Pusa

PIRKKALAINEN-lehtikin oli paikalla ja järjesti kyselyn, jossa tiedusteltiin juttuvinkkejä ja juttutoiveita. Kaikkien kyselyyn osallistuneiden kesken arvottiin 50 euron lahjakortti K-ryhmään. Sen voitti Pekka Hildén. Kahvipaketin voittivat Heli Hevonkorpi, Risto Nikkanen ja Eija Pettersson.

Muita paikalla olleita yhdistyksiä ja järjestöjä olivat muun muassa Pirkkalan Yrittäjät, Käsityö- ja muotoilukoulu Näpsä, Eläinsuojeluyhdistys Kisu ry ja erilaiset poliittiset yhdistykset. Lisätietoja erilaisista tavoista harrastaa ja osallistua kunnan aktiviteetteihin ja elämään saa suoraan kunnalta, yhdistyksiltä ja seuroilta.