Salla Sipponen on harmissaan EM-finaalipaikan jäätyä reilun puolen metrin päähän: ”Kun tekniikkavirheet puskevat läpi, kiekko ei lennä.”

KIEKONHEITTÄJÄ Salla Sipponen pettyi suoritukseensa EM-kisoissa viime maanantaina. Kuvassa hän on lähdössä kisaamaan Saksaan.

EILEN Saksasta EM-kisoista palannut Salla Sipponen pääsi lähimmäksi EM-tavoitettaan kuin koskaan aiemmin. Kiekonheittäjän harmiksi hänen tavoitteensa päästä 12 parhaan joukkoon ei kuitenkaan toteutunut, vaan hän jäi päämäärästään vain reilut puoli metriä. Maanantain karsinnassa heitetty tulos oli 56,47, mikä oikeutti Sipposen kymmenenneksi omassa karsintaryhmässään. Sijoitus ja tulos oli Sipposelle selkeä pettymys.

”Finaalipaikka oli kirkkaana mielessä. Nämä kisat oli minulle kolmannet EM-kisat jo ja samalla kauden pääkisa.”

Finaalipaikka ei loppujen lopuksi kovin kauaksi jäänyt.

”56 ja 57 metrin väliin osui useampi heittäjä. Siinä olisi saanut useita sijoja napattua, jos olisi heittänyt reilun 57-metrisen.”

Heittämistään metriluvuista Sipponen löytää sen myönteisen piirteen, että hänen tuloksensa oli selkeästi parhain saavutuksensa arvokisoissa, vaikka se ei millään muotoa häntä tyydyttänyt eikä tyydytä edelleenkään.

”Silti ollaan jollakin tasolla menty eteenpäin, koska aiemmissa EM-kisoissa tavoite on jäänyt useita metrejä.”

PÄIVÄN verran Saksan-matkalta paluun jälkeen Sipponen on jo pohtinut, mitä Münchenissa tapahtui, että tuloksena oli pettymys. Heittotekniset asiat olivat pielessä.

”Vire oli hyvä ja lämmittely onnistui todella hyvin. Jotakin tapahtui korvien välissä ennen kuin kisa alkoi. Kun kisassa tulee puristus ja hätä, silloin ei saa pidettyä tekemistä rentona ja tasapainoisena. Kun niin käy, tekniikkavirheet puskevat läpi. Silloin kiekko ei lennä.”

PETRAUKSEN mahdollisuus on syyskuun alussa Suomi-Ruotsi -maaottelussa. Sipponen odottaa hyvätasoista kisaa, sillä hän saa vastaansa tasavertaisia kilpasiskoja. Ruotsalaisista yksi on heittänyt yli 60-metrisiä kaaria ja toinen maaotteluvastustaja viskoo 58-metrisiä.

”On jännittävää päästä kilpailemaan heitä vastaan.”

Pirkkalassa asuva Sipponen on osallistunut maaotteluihin jo kuudesti. Hän on voittanut viidesti. Olympiastadionille hän menee heittämään ensimmäistä kertaa.

Jotakin tapahtui korvien välissä ennen kuin kisa alkoi.

Mahdollista on, että kausi päättyy maaotteluun. Varmuus siitä saattaa venyä vasta Ruotsi-ottelun jälkeiselle viikolle. Sipposen nimi on odotuslistalla Zagrebin World Athletics Gold Continental Tour -kisoihin, jotka pidetään viikko maaottelun jälkeen.

”Minulle ei ole vielä tullut mitään vahvistusta siitä, pääsenkö osallistumaan. Vahvistus voi tulla myöhäänkin, ehkä jopa vasta maaottelun jälkeen, jos tulee peruutuspaikkoja. Olisi tärkeää päästä kisaamaan sinne, sillä sieltä saisi onnistuessaan todella hyvät ranking-pisteet ensi vuoden MM-kisoja ajatellen.”

Jos viime vuoden taso pysyy tänäkin vuonna, Kroatiassa on odotettavissa tiukka kiekkokisa. Viime vuonna oli olympiavoittaja Valarie Allman oli mukana mittelöissä.