Monipuolista ohjelmaa Reipin museon päättäjäisissä viikonloppuna – riukuaidan pystytystäkin voi seurata näytöksessä

REIPIN museolla järjestetään tulevana lauantaina ja sunnuntaina kesän viimeisen aukioloviikonlopun kunniaksi yhteistyökumppaneineen ohjelmaa koko perheelle. Museolle ja kesän päättäjäisiin on vapaa pääsy.

REIPIN museolla Pirkkalassa vietetään viikonloppuna kesän päättäjäisiä. Luvassa on ohjelmaa lapsille, musiikkia, työnäytöksiä ja tutustumista paikkoihin. Kahviokin on avoinna.

LC Pirkkalan Pirkattaret pitää viikonlopun ajan museolla kahviota. Lauantaina se avautuu kello 10. Kello 13 ja 14 museolla järjestetään lapsille leikkimielinen keppihevoskilpailu ja kello 16 Muinaisen tietäjän jäljillä -seikkailukierros.

Museon saloihin voi tutustua opastetusti kierroksella kello 15 alkaen. Kotiseutumuseosta löytyy muun muassa vanhaa maataloudessa ja pirkkalalaisissa taloissa käytettyä esineistöä.
Sunnuntaina luvassa on lasten satutuokio ja musiikkiesityksiä. Musiikista vastaa kello 12-16.30 Duo Marabe, Matti Arajärvi ja Raili Alenius.

Pihapiirissä Asko Höylänen ja Risto Rasinen puolestaan järjestävät sunnuntaina kello 13 työnäytöksen, jossa esitellään, miten syntyy perinteinen riukuaita.

Museon alueella on mahdollista testata esimerkiksi puujaloilla kävelyä ja muinaispeli varpan pelaamista.
Museoon pääsee kumpanakin päivänä tutustumaan opastetulla kierroksella.

Reipin museo löytyy reilun viiden kilometrin päästä Pirkkalan kuntakeskuksessa Aniaa kohti. Kauniissa Pyhäjärven rantaympäristössä voi viihtyä myös uimarannalla.

Reipin museon (Museotie 9) kesäkauden päättäjäiset la 13.8. klo 10-17, su 14.8. klo 10- 15.30. Katso tarkka ohjelma ke 10.8. Pirkkalaisen ilmoituksesta tai kunnan nettisivulta.