”Jumalan siunausta”, toivotti Queenin kitaristi Heli Kaikkoselle Pirkkalan lentokentällä – Pirkkalalainen fani kertoo uskomattomasta kohtaamisesta idoliensa kanssa ja saamastaan ainutlaatuisesta aarteesta

Lepomoisiossa asuva Queen-fani koki onnenhetkiä yhtyeen Tampereen-keikkojen jälkeen.

Lepomoisiossa asuva Queen-fani Heli Kaikkonen vaalii Brian Mayn ja Roger Taylorin nimikirjoitukset sisältävää fanipassia aarteenaan.

KAULAAN ripustettavassa violetissa kortissa komeilevat kahden rockin suurmiehen nimikirjoitukset. Suomen Queen-yhteisön signeerattu fanipassi on pirkkalalaisen Heli Kaikkosen aarre.

Nimikirjoitukset ovat Queen-yhtyeen alkuperäisjäseniltä Brian Maylta ja Roger Taylorilta. Yhtyeen suuri fani Kaikkonen tapasi heidät Pirkkalan lentokentällä tiistaina.

”Käsittämättömältä tuntuu. Ihan epätodellisuuden olotila vieläkin, että tällainen onni on päässyt omalle kohdalle sattumaan”, Kaikkonen hehkuttaa.

QUEEN konsertoi Tampereen Nokia-areenalla sunnuntaina ja maanantaina. Kaikkonen oli katsomassa sunnuntain keikkaa.

Tiistaina hän kuuli eräältä Queenin fanisivulta, että yhtyeen Jet Magic -lentokone oli havaittu lentämässä Milanosta pohjoiseen.

”Katsoimme mieheni kanssa koneen sijaintia Flight Radarista ja huomasimme koneen olevan Turun yllä.”

Kaikkonen ja hänen miehensä ajoivat kiireen vilkkaa kotoaan Lepomoisiosta Pirkkalan hiljaiselle lentokentälle. Puolisen tunnin kuluttua lentokentän ovelle ajoi musta mersu, josta kitaristi May astui ulos seurueensa kanssa.

”Olin ihan, että wou! Siellä ei ollut lehdistöä tai muita faneja paikalla.”

Kaikkonen pyysi Mayta kohteliaasti yhteiskuvaan. Kitaristi suostui ja jäi vielä juttelemaan Kaikkosen kanssa, ennen kuin jatkoi matkaa loungen puolelle.

Queenin kitaristi Brian May nappasi Heli Kaikkosen kainaloonsa kuvauksen ajaksi Pirkkalan lentokentällä. Kuvan otti Kaikkosen puoliso Tarmo Kaikkonen.

VASTA silloin Kaikkonen tajusi, että oli unohtanut pyytää nimikirjoitusta. Ystävällinen lentokenttävirkailija antoi hänelle luvan seurata Mayta loungen puolelle, ja siellä tähti signeerasi Kaikkosen fanipassin mielellään.

”Kiitin häntä kovasti ja sanoin tämän olevan minulle iso juttu. Sitten tapahtui jotain käsittämätöntä! Brian nappasi minua kädestä kiinni oma-aloitteisesti, katsoi syvälle silmiin ja sanoi ’God bless you’ (Jumalan siunausta). Hänellä ei ollut mikään kiire tilanteesta pois. Leijuin takaisin aulan puolelle, missä mieheni odotti, ja olin ihan, että mitä täällä tapahtuu.”

Muutaman minuutin kuluttua myös rumpali Taylor saapui kentälle, ja Kaikkonen sai häneltäkin yhteiskuvan, nimikirjoituksen ja juttutuokion.

EIKÄ SIINÄ vielä kaikki. Jos Suomen Queen-yhteisön konkaritietäjän Kimmo Pullin tiedot pitävät paikkaansa, Kaikkosen saama nimikirjoitus ja yhteiskuva ovat ainoat, jotka Brian May antoi koko Euroopan-kiertueen aikana. Kiertue päättyi Nokia-areenalle.

”Tämä fanipassi on menossa jossakin vaiheessa kehyksiin. Ja eihän sitä tiedä, jos tämä oli vaikka yhtyeen viimeinen kiertue. Onhan herroilla jo ikää”, Kaikkonen pohtii.

Perhe tuntee hyvin Heli Kaikkosen rakkauden Queeniin. Kaikkosen 11-vuotias tytär Varpu antoi äidilleen viime vuonna joulukortin, johon hän oli upottanut yhtyeen kappaleiden nimiä.

KAIKKONEN on fanittanut Queenia 9-vuotiaasta lähtien. Hän tutustui bändiin sittemmin edesmenneen isosiskonsa kautta. Vuoden 1985 Live Aid -konsertin jälkeen Kaikkonen oli myyty.

”En osaa sanoa, mikä albumeista olisi paras. Queenin rikkaus on siinä, että he ovat tehneet niin erilaisia kappaleita ja rakentaneet saundiaan taitavasti vuosien saatossa. Ehkä se viehättävyys on siinä monipuolisuudessa ja tyylilajien sekoittumisessa.”