”Selvä tavoite on pelata NBA:ssa” – Pirkkalassa kasvanut koripallolupaus Miro Little, 18, aloittaa ensi vuonna yliopiston Texasissa

Tuleva yliopisto voitti viime vuonna koripallon yliopistomestaruuden.

Miro Little valitsi tulevaksi ylopistokseen Texasin Baylorin, joka voitti viime vuonna Yhdysvaltain yliopistomestaruuden koripallossa.

VUOSI 2022 tulee jäämään Pirkkalassa lapsuutensa viettäneen Miro Littlen mieleen vuotena, jolloin elämässä tapahtui lukuisia merkittäviä tapahtumia.

Helmikuussa 193-senttinen koripallolupaus pelasi ensimmäisen A-maaottelunsa Espoossa Sloveniaa vastaan, ja toisessa ottelussa Sloveniassa tuli viisi pistettäkin Suomen voitettua molemmat MM-karsintaottelut.

Huhtikuussa hän valitsi kauden 2023-24 yliopistokseen Texasissa Wacon kaupungissa olevan Baylorin. Sen joukkue juhli 2021 USA:n yliopistomestaruutta.

Heinä-elokuussa hän pelasi alle 18-vuotiaiden B-divisioonan EM-kisoissa Romaniassa. Alkulohkon viimeinen ottelu on arkkivihollista Ruotsia vastaan keskiviikkona 3. päivänä.

Syyskuussa on edessä mahdollisesti EM-kisat Tsekissä sekä niiden jälkeen muutto Kansasin osavaltion suurimpaan kaupunkiin Wichitaan, missä Miro suorittaa viimeisen lukiovuotensa.

”Lukio osallistuu ensi kaudella USA:n huippulukioiden sarjaan, siinä on mukana 15 maan parasta lukiojoukkuetta. Vuoden kuluttua aloitan yliopisto-opinnot Baylorissa ja tavoite on tulla valituksi vuoden 2024 NBA:n varaustilaisuudessa, joukkueella ei ole väliä”, Little sanoi viikko sitten ennen lähtöä Romaniaan.

TOUKOKUUSSA 2004 syntynyt Miro muutti äitinsä ja isosiskonsa Niia Littlen kanssa Tampereelta Pirkkalaan Miron ollessa 8-vuotias.

”Asuimme äidin lapsuudenkodissa Turrissa monta vuotta ja pelasin koripalloa Tampereen Pyrinnössä. Kesällä 2019 muutin Helsinkiin aluksi isän luokse ja viime kevääseen saakka kävin siellä koulua sekä pelasin korista I divisioonassa. Koris on 4-vuotiaasta lähtien ollut suurin intohimoni, motivaatio ja ilo harjoittelua ja pelejä kohtaan on aina ollut korkealla”, Miro korosti.

Kun molemmat vanhemmat ovat pelanneet koripalloa ja toimivat edelleen lajin parissa, isä erotuomarina ja äiti valmentajana, niin oli hyvin luonnollista, että lapsistakin tuli koripalloilijoita. Isosisko Niia pelasi viime kaudella ensimmäiset aikuisten liigan ottelunsa Pyrinnössä.

”Äiti valmentaa Unified-joukkuetta. Heidän kanssaan treenaaminen on aina ollut minulle tärkeää. Kun olen saanut koripallossa jo niin paljon, niin haluan aina antaa takaisin, kun mahdollista”, Miro kertoi kotikasvatuksen merkityksestä elämässään.

Miro Little pitää mahdollisena, että voisi asettua Pirkkalaan asumaan pelaajauransa jälkeen.

YKKÖSTYYPIN diabetestä sairastava Miro pitää parhaana kaverinaan tällä hetkellä armeijaa käyvää ja Pyrinnössä jatkavaa Kion Williamsia.

”Kotiin Pirkkalaan on aina ollut kiva tulla ja minulla on paljon muitakin kavereita kuin koripalloilijoita, vaikka olinkin vain yhden lukuvuoden Kirkonkylän koulussa ennen siirtymistä Sammon kouluun Tampereelle”, Miro sanoi Pirkkalan vapaa-aikakeskuksen edessä.

Tulevaisuutta on aina vaikea ennustaa, mutta Miro Little pitää mahdollisena Pirkkalaankin asettumista peliuran jälkeen.