Pirkkalan Suupantorilla käynnistyy iso korttelin uudistus – Apteekin rakennuksen tilalle asuntoja ja liiketilaa, myös tori mukana hankkeessa

Tämä Suupantorin liikerakennus puretaan ja tilalle rakennetaan suuria asuintaloja ja liiketilaa. Myös koko viereisen torialueen uudistus aiotaan kytkeä kaavoitushankkeeseen.

PIRKKALAN Suupantorilla alkaa suuri kehityshanke. Nykyinen apteekin ja monia muita liikkeitä sisällään pitävä liikerakennus puretaan ja tilalle rakennetaan asuntoja ja liiketilaa.

Kokonaisuuteen aiotaan liittää myös viereinen kunnan omistama torialue eli Suupantori.

Pirkkalan kunnanhallitus hyväksyi maanantaina esi- ja yhteistyösopimuksen omistamiensa Kiinteistö Oy Suupantorin osakkeiden myymisestä rakennusliike Lapti Oy:lle.

Kunta omistaa rakennuksesta kaksi liikehuoneistoa, joista se saa kaupassa 200–240.000 euroa.

TORIALUEEN kaavoituskokonaisuuteen liittyy Suupantorin liikekeskuksen lisäksi varsinainen torialue, jonka sitomisen kaavoitukseen ja alueen kehittämiseen kunta aikoo ratkaista erillisillä sopimuksilla.

Maanantaina 9. toukokuuta järjestettiin kaikkia liiketalon osakkaita koskeva allekirjoitustilaisuus.

Talossa on yhteensä 13 liikehuoneistoa, apteekin lisäksi muun muassa kukkakauppa, ravintola, tilitoimisto ja hoitoalan yrityksiä.

Osakkaat allekirjoittivat sopimuksen, jossa ne ja yhtiö sitoutuvat valittuun toimintamalliin Lapti Oy:n kanssa.

Kunnan isona suunnitelmana on laajentaa keskustaa kohti rantaa ja rakentaa Naistenmatkantien päälle kansi, jonka päälle voi tehdä taloja.