Pääkirjoitus: Suupantorin alue uudistuu seuraavaksi

PIRKKALAN keskustan seuraava uudistuskohde on Suupantori. Kerromme Pirkkalaisen numerossa 19 (11.5.) kunnan, rakennusliikkeen ja torilla sijaitsevan liikerakennuksen yrittäjien sopimuksesta alueen pistämisestä uuteen uskoon.

Liikerakennus, jossa nyt sijaitsee apteekki ja paljon muita palvelevia liikkeitä, aiotaan purkaa. Tilalle tulee asuinkerrostaloja ja liiketilaa.

PIRKKALAINEN on nähnyt aiempia hahmotelmia siitä, mitä KOY Suupantorin tilalle ja laajemmin torialueelle voisi tulla.

Visiot ovat suuria. Asuntoja halutaan tehdä niin paljon kuin mahdollista, ollaanhan kasvavan keskustan ja hyvin todennäköisesti myös tulevan raitiotien päätepysäkin vieressä.

Uudistus ei jää pelkkään apteekin liiketalon purkuun ja korvaamiseen uudella rakentamisella, vaan laajenee myös viereiselle kunnan omistamalle torialueelle.

Kaavoitus on vasta alkamassa, joten tarkempia kuvailuja uudistuvasta Suupantorista saadaan odottaa ainakin vuoden verran.

PIRKKALAN isona visiona on jo vuosia sitten esitelty ns. Pirkkalan Sydän ja Ranta-Pirkkala. Se tarkoittaa muun muassa asutuksen laajenemista kohti Pyhäjärveä. Pirkkalan kasvot on jo kauan haluttu kääntää kohti järveä.

Pitkään on myös puhuttu Naistenmatkantien kattamisesta kannella. Sen päälle tulisi taloja ja torin alle voisi kurvata parkkihalliin. Nykyinen torin paikka voisi visioissa myös siirtyä Pyhäjärveä kohti.

Juuri nyt rakentamisen näkymiä uhkaa suuri inflaatio ja epävarma taloustilanne. Samaa epävarmuutta oli muuten myös Pirkkalan kunnantalon korttelin uudistuksessa, joka on kuitenkin toteutumassa ennätysvauhtia.

Kirjoittaja on Pirkkalaisen päätoimittaja.