Uimahalliodotusta takana 40 vuotta Pirkkalassa

"Ehkä Pirkkalassa on päättäjillämme jonkinlainen uimahallikammo, johon ei ole vielä löydetty toimivaa lääkettä", kirjoittaa Vasemmistoliiton Harri Aalto.

UIMAHALLIN rakentamisen jahkaaminen on Pirkkalassa kestänyt viimeiset 40 vuotta. Päättäjämme eivät joistain syystä halua uimahallia kuntalaistemme iloksi, vaikka Pirkkalan naapurikunnissa on uimahallit jo valmiina ja Lempääläkin saa sen viimeinkin Ideaparkin yhteyteen.

Ehkä Pirkkalassa on päättäjillämme jonkinlainen uimahallikammo, johon ei ole vielä löydetty toimivaa lääkettä.

No kyllä päättäjämme haluaisivat uimahallin rakentaa, mutta ei Pirkkalaan, vaan ehkä Tampereelle. Aika outoa ajattelua tai sitten ei ole tajuttu, että Pirkkala ei ainakaan vielä kuulu Tampereeseen.

Mutta tämäntapainen ajattelu kuuluu kyllä yhtenä oireena uimahallikammoon. Toinen selkeä oire on kunnallisvaalilupausten pettäminen uimahallirakentamisen suhteen vaaleista toiseen.

Uimahalli on kunnallisena palveluna kattavin verorahoilla tuotettu palvelu kuntalaisten suuntaan.

Uimahallista ja sen terveysvaikutuksesta voivat nauttia kaikki kuntamme asukkaat pienestä lapsesta ikäihmiseen. Uimahallissa voidaan myös toteuttaa laajasti kansanterveyteen liittyviä toimintoja kuten kuntoutusta, sillä vesi on hyvä elementti tähän tarkoitukseen.

Pirkkalan uimahallin hinta taitaisi olla nykyään tuossa 15 miljoonan kieppeillä. Tällä hinnalla saataisiin erittäin toimivat uimahallitilat.

Ja kun vertaa tätä kustannusta esimerkiksi ratikan hintaan 60-80 miljoonaa euroa, niin sehän ei ole juuri mitään tai koulukampukseen hintalappuun 45 miljoonaan.

Pirkkalan uimahallin paikka olisi itsenäisen kuntamme kuntakeskuksen välittömässä läheisyydessä, ei Tampereella.

Harri Aalto

Vasemmistoliitto