Golazo-laama herätti ihastusta Pirkkalan Kevätriehassa – Katso kuvat hauskanpidosta!

Joona (vas.) ja Matias Sieväsellä oli hymy herkässä, kun he pääsivät rapsuttelemaan Golazo-laamaa kevätriehassa. Poikien mukana tapahtumassa oli Jenni Pirkkalainen.

JÄNNITYS tiivistyi Pirkkalan vapaa-aikakeskuksen pihassa sunnuntaina, kun kaksi uteliasta laamaa körötteli paikalle suuren pakettiauton kyydissä.

Pinsiön Villa Alpacasta saapuneet Olga ja Olgan poika Golazo kiinnostivat perinteiseen Kevätriehaan saapuneita perheitä ja keräsivät hetkessä ympärilleen suuren joukon rapsuttelijoita ja ihailijoita.

Viime kesänä syntynyt utelias Golazo teki mielellään tuttavuutta nuuhkimalla taputtelijoiden kasvoja ja käsiä ja oli selvästi elementissään huomion keskipisteenä.

”Meillä on Villa Alpacassa nyt kuusi laamaa ja kesällä tulee ainakin yksi lisää”, kertoi laamojen omistaja Elina Helenius.

”Nämä ovat luonteiltaan todella ihania, erityisesti Olga on aivan äärettömän ystävällinen.”

Myös Taikoponit-yrityksen kolme shetlanninponia Valkeakoskelta herättivät ihastusta varsinkin perheen pienimmissä. Yksi heistä oli 4-vuotias Vivian Heinonen, joka oli tullut Kevätriehaan yhdessä äitinsä Meri Menken ja isoäitinsä Outi Menken kanssa.

”Äitini näki lehdessä ilmoituksen ja päätimme tulla poneja tervehtimään ja ylipäätään katsomaan, mitä täällä on”, Meri Menke kertoi.

Vivianin ratsastus Elsa-ponilla sujui mallikkaasti jäisestä pihasta huolimatta.

”Vivian on aikaisemmin istunut ponin selässä muutamia kertoja ja tykkää hevosista”, Menke lisäsi tyytyväisenä.

Lähipäivinä 4 vuotta täyttävä Emma Haikonen pääsi pyörittämään onnenpyörää yhdessä äitinsä Ida Haikosen kanssa. Ida Haikonen on asunut miehensä Juhon kanssa Pirkkalassa jo seitsemän vuotta ja he viihtyvät paikkakunnalla hyvin. -Pitkästä aikaa oli tällainen lastentapahtuma, jossa on eläimiäkin mukana, hän sanoi. -Tänne oli helppo tulla, meillä on kahdeksankuinenkin rattaissa mukana. Onnenpyörän pyörittämisestä vastasi Piritta Sarkki (oik.).

KOKO PERHEEN tapahtuman olivat järjestäneet yhdessä Pirkkalan Omakotiyhdistykset Okyt ry, Pirkkalan kunta ja Pirkkalainen-lehti.

Piha-alueella oli mahdollista osallistua Rastipolulle, pyörittää onnenpyörää ja tutustua VPK:n paloautoon. Kahviosta sai ostaa suussasulavia munkkeja ja grillipisteeltä makkaraa. Lavalla esiintyi tutuksi tullut Riesa-Pelle.

”Tapahtuma on järjestetty täällä Pirkkalassa Talviriehan nimellä jo vuosikausia”, kertoi Pirkkalan Omakotiyhdistykset Okyt ry:n rahastonhoitaja Kati Salminen.

”Viimeisenä kahtena vuotena tapahtumaa ei ole koronan vuoksi pystytty pitämään, joten oli mukavaa, että tämä nyt onnistui.”

Kolmevuotias Kasper Boets tutustui innoissaan VPK:n paloauton ohjaamoon yhdessä isänsä Maarten Boetsin kanssa.
VPK:n paloauto kiinnosti vapaa-aikakeskuksen pihassa koko perheen ulkoilutapahtumassa.

Annika Pusa