Pormestari Marko Jarva perustelee, miksi Pirkkala luopui omasta elinkeinojohtajasta – Taustalla esimerkiksi yritystonttien hyvä menekki: ”Täällä on hyvä pöhinä”

PORMESTARI Marko Jarva perusteli viime viikolla Pirkkalan yrittäjille yhdistyksen ns. aamukahvitilaisuudessa, miksi kunta luopui omasta elinkeinojohtajan virasta.

Pirkkala päätti hankkia työpanoksen Business Tampere Oy:ltä ostopalveluna siten, että työntekijä on 2,5 päivää viikossa Pirkkalan töissä.

”Tämä on herättänyt ihmetystä ja kysymyksiä, joten avaan tilannetta”, Jarva selvitti yrittäjäkaartille, jonka läheinen kumppani elinkeinojohtaja on ollut palvellessaan näitä toimitila-asioissa ja muissa yrittäjiä askarruttavissa kysymyksissä.

Jarva totesi, että iso osa aiempien elinkeinojohtajien työstä on ollut yritystonttien kauppaa ja nyt tontit on yhtä lukuunottamatta myyty.

”Olemme kasvukunta ja täällä on hyvä pöhinä. Tontit menevät kuumille kiville. Alson vieressä Linnakalliossa on yksi tontti ja siihen on monta tarjokasta.”

Pitkäaikaisen elinkeinojohtaja Erkki Korkalan jälkeen kunnassa on piipahtanut kaksi lyhytaikaista viran haltijaa. Jarva otaksui, että työkenttä ei enää houkutellut, kun ”tontit oli myyty alta”.

”Kunnan vähäinen byrok­ratia on myös ollut teidän yrittäjien viesteissä toiveena”, Jarva sanoi.

JOPA edellä mainittuja seikkoja voimakkaampana ja aavistuksen kryptisenä perusteluna Jarva nosti palkkauskuvioissa esiin Pirkkalan aseman seutukunnan logistiikan keskipisteessä ja lentokentällä vireillä olevan ison hankkeen.

Jarva kertoi, että lentoaseman suunnalla on menossa seudun neuvottelut ”ison ankkuritoimijan kanssa”, mutta hän ei voinut kertoa asiasta enempää.

”Se on tosi lähellä. Voi mennä myttyyn tai onnistua”, Jarva totesi.

Palkattavalla elinkeinojohtajalla voisi ehkä olla tämän tiimoilla kuntien rajat ylittävää työsarkaa?

”Hän on fyysisesti töissä Pirkkalassa 2,5 päivää viikossa ja muut ajan muiden Tampereen kehyskuntien, ehkä eniten Lempäälän palveluksessa. Lempäälä on Pirkkalan ohessa nyt paikka, jossa logistiikan osalta tapahtuu”, Jarva kertoi.

Business Tampere on seudun kuntien yhteisesti omistama elinkeinoyhtiö.

Elinkeinojohtajan valintaprosessi on käynnistymässä ja hän aloittanee työssään kesän jälkeen.